5 Temmuz 2017 Çarşamba

TARİHİ KERVANSARAY KENT MÜZESİ OLUYOR

ÖZER KAYALI, "KERVANSARAY'I KUŞADASI'NA GELEN TÜM ZİYARETÇİLER İÇİN MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR YER HALİNE GETİRECEĞİZ" DEDİ

Kuşadası Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Güvercinada’da yapıldı. 
Kayalı toplantıda yaptığı konuşmada, Tarihi Kentler Birliği tarafından kent müzeleri ile ilgili olarak Eskişehir’de düzenlenen bölge toplantısına katıldıklarını ve Kervansaray’ın müze olarak kullanılması ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.  
Müzecilik faaliyetlerini incelemek amacıyla önümüzdeki hafta Bursa’ya bir gezi düzenleyeceklerini de belirten başkan Kayalı, “Kervansaray’ı, Kuşadası’na yurtiçinden ve yurtdışından gelen tüm ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir mekan haline getireceğiz” dedi.

PARKLARDAKİ OYUN GRUPLARI YENİLENİYOR

Toplantıda ayrıca, ilçe genelinde bulunan çocuk parklarında yer alan oyun gruplarının yenilenmesi ve kum alanların daha güvenli ve hijyenik olan kauçuk zeminle değiştirilebilmesi amacıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ek ödenek verilmesine karar verildi. (HÜSEYİN IŞIK)