16 Temmuz 2017 Pazar

SÖKE VE KUŞADASI'NDA 15 TEMMUZ COŞKUSU

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA VE DAYANIŞMA GÜNÜ SÖKE VE KUŞADASI'NDA COŞKUYLA KUTLANDI

Söke'de kaymakamlığın hazırladığı törene, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Ak parti, Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri ve üyeleri ile mahalle muhtarları, muharip gaziler ve vatandaşlar katıldı. 
Törende, 15 Temmuz 2016 gecesi Söke’ de yaşanan olayların gösterildiği bir video gösterisi sunuldu ve öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiir okudu. 
Gece saat 23.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlatılan yürüyüş, İstasyon Caddesi, Çınarlı Kahve ve Aydın Caddesi güzergahını takiben yine Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, “Tarihimizin hiç bir zamanında 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşanmamıştır. Hiç bir zaman bu halkın vergileriyle alınan silahlar bu halka doğrultulmamıştır.” dedi. 

KUŞADASI'NDA SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR NÖBET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kuşadası’nda da "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı. Kısmet Otel kavşağında bir araya gelen vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla Atatürk Bulvarı üzerinden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.
Yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Söke ve Kuşadası'ndaki 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Dayanışma Günü etkinlikleri, sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden "Demokrasi Nöbeti" ile sona erdi. (HÜSEYİN IŞIK)