5 Temmuz 2017 Çarşamba

TAEK'DEN KİSİR'E RADYASYON ÖLÇÜM CİHAZI

TÜRKİYE ATOM ENERJİSİ KURUMU AYDIN'DAKİ 3. İSTASYONUNU SÖKE'NİN KİSİR MAHALLESİ'NE KURDU

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Kisir (Köyü) Mahallesi’ne Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ekipleri radyasyon erken uyarı sistemi kurdu.
Bir süredir adı ‘Kanser Köy’ olarak anılan Söke’nin Kisir Mahallesi’nde TAEK, vatandaşların tedirginliğini gidermek amacıyla Türkiye'de halen 193 yerde bulunan ve saat saat radyasyon ölçümü yapan erken uyarı sistemi kurdu.
Taek'den yapılan açıklamada,  Aydın merkez ve Kuşadası'ndaki Radyasyon Erken Uyarı İstasyonlarına ek olarak halkın endişelerinin giderilmesi için Kisir Mahallesi'ne ayrı bir Radyasyon Erken Uyarı İstasyonu kurulduğu ve burada ölçülen radyasyon doz hızlarının her saat güncellenerek TAEK internet sitesinden yayınlanacağı belirtildi.
Kisir Muhtarı Baki Suna da; kurulan sistemin Aydın ilindeki Aydın merkez ve Kuşadası'ndan sonra kurulan 3. merkez olduğunu söyledi.
Muhtar Suna, "Cihazın takılması ve TAEK tarafından takip altında tutulacak olması devletimizin konuya ne kadar duyarlı olduğunu da gösteriyor. Duyarlılık göstererek gerekli girişimlerde bulunan Kaymakamlığımız, Söke Belediye Başkanlığımız başta olmak üzere emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.  (HÜSEYİN IŞIK)