17 Temmuz 2017 Pazartesi

"SÖKE'DE DÖNÜŞÜ OLMAYAN HATALAR YAPILIYOR"

AYDIN BÜYÜKŞEHİR VE SÖKE BELEDİYELERİNİ ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTAN ŞULE TUNTAŞ, "45 BİN M2'LİK SÖKTAŞ SANAYİ ALANI AVM'YE ÇEVRİLEREK KAMU YARARI YOK EDİLEREK KİŞİ YARARI SAĞLANMIŞTIR" DEDİ

Şehir Plancısı Şule Tuntaş yaptığı yazılı açıklamada, Söke - Milas karayolu üzerindeki Söktaş Sanayi alanında Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Söke Belediyesi tarafından yapılan imar değişikliklerini eleştirdi. 
Söke'deki sanayi alanlarının ticari alana ve konuta dönüştürülmesinin ileride düzeltilmesi mümkün olmayan hatalardan olduğunu öne süren Tuntaş, "Aydın Büyükşehir Belediyesi 11.08.2016 tarih 299 sayılı meclis kararı ile Söke’de Söktaş sanayi alanının karayoluna bakan 45.000  m2 lik kısmını Sanayi foksiyonundan çıkararak KONUT-TİCARET-TURİZM alanına çevirmiştir. Büyükşehir Belediyesi 11.05.2017 tarihinde 180 sayılı meclis kararı ile Söke Belediyesi’nin yaptığı alt ölçekli plan Uygulama İmar planını onaylayarak meclisinden geçirmiştir. Sökemizde var olan sanayi alanı yok edilerek kişi yararı sağlanmış, kişi yararı gözedilerek, istihdam, üretim ve sanayinin önü kapatılıp, rantın önü açılmıştır." dedi. 

"İŞSİZ KALAN LEE VE SÖKTAŞ İPLİK İŞÇİLERİNE 'GİDİN SİZİN İÇİN YAPTIĞIMIZ AVM'Yİ GEZİN" Mİ DİYECEĞİZ?"

Kapatılan ve 75 işçisi işsiz kalan Söktaş İplik'in 45 bin metrekarelik alanının AVM'ye çevrileceğini öne süren Şule Tuntaş, "Söktaş’ın 1 km batısında Yenidoğan Outlet AVM mağazaları, 1 km doğusunda ise, Novada AVM mağazaları ihtiyacın üzerinde talebi karşılamakta iken,  imar planı revizyonu ile Söktaş’ın Söke – Bodrum karayolu bitişiğindeki 45 bin metrekarelik sanayi foksiyonlu alanın AVM yapımına çok mu ihtiyaç hissedilmiştir? Söke Lee-Wrangler fabrikası kapatılıyor. Burada çalışan 600-700 kişi  ile Söktaş İplik'te çalışan bir sürü insan işsiz kalacak. Bu kadar insan işsiz kalacak. Biz onlara gidin sizin için yaptığımız AVM yi gezin, yiyin için, alışveriş yapın mı diyeceğiz?  İşsiz kalan bu insanlar yarın imar değişikliği için el kaldıranlardan iş istediklerinde ne diyecekler? Kusura bakmayın size sahip çıkamadık ama merak etmeyin hallederiz mi diyecekler?" şeklinde konuştu.

"YENİDOĞAN'DAKİ OUTLETLER CAN ÇEKİŞİRKEN BİR YENİSİNE FIRSAT VERİLMESİ MANİDARDIR"

Yenidoğan’daki outlet mağazaları can çekişirken, bir yenisine fırsat verilmesinin manidardır olduğunu ileri süren Tuntaş, "Söke’nin belkemiğini oluşturan SÖKTAŞ sanayi alanı konuta ve ticarete dönüştürülüyor. Üretimin değil tüketimin önü açılıyor. Söke’nin imar anayasası kabul edilen, nazım imar planının Aydın Büyükşehir Belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından halkın tabiri ile kevgire çevrilmesi nedeniyle halkın seçilmiş siyasetçilere olan güveni sarsılmaktadır. Söke’nin mevcut planlarda öngörülen nüfus tahminleri yok sayılarak, nüfus artışı yapılarak, şehircilik ilkelerini yok sayarak kamu yararından yoksun kişi yararı gözetilmesinin arkasında hangi hesapların olduğunu düşünmek istemiyorum" dedi. 

"SÖKE'DE GERİ DÖNÜŞÜ MÜMKÜN OLMAYAN HATALAR YAPILIYOR"

Söke'de yeteri kadar AVM bulunduğuna işaret eden Şehir Plancısı Şule Tuntaş, "Devlet sanayileşmeyi ve istihdamı artırmak için yatırmcılara teşvikler sunarken Aydın'da ve Söke'de geri dönüşü mümkün olmayan hatalar yapılıyor. Belediye başkanlarımız ve Belediye meclis üyelerimizin planları değiştirerek, kamu yararı yerine kişi yararına olan planları uygulamaları Söke'ye bir şey kazandırmaz. Plan kararlarına aykırı olarak yapılan Lüks konut yapılarından Söke'de kaç kişi yararlanacak? Kim alacak? İşinden aşından olmuş evine ekmek parası götürme derdine düşmüş garip mi alacak? Yok böyle birşey. Sanayi alanlarını koruyun. Sayın Çerçioğlu Milletin yararına olan herşeyin kişi yararından önce gelmesi gerekmektedir. Doğru değil mi? Doğru ise gereğinin yapılmasını bekliyorum. Diyorum ki  yanlış işlerle kıymayın artık Söke'ye." diyerek sözlerini tamamladı. (HÜSEYİN IŞIK)