2 Temmuz 2016 Cumartesi

SÖKE'DE BAYRAM ÖNCESİ "HUZUR VE GÜVEN" DENETİMİ

120 POLİS VE 30 JANDARMANIN KATILDIĞI UYGULAMADA, 290 ARAÇ VE 845 VATANDAŞ SORGULANDI

Yenisöke Gazetesi'nin haberine göre, Ramazan Bayramı öncesinde Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri önceki gün akşam Söke’de huzur operasyonu adıyla genel bir uygulama yaptı.

Polis köpeklerinin de katıldığı uygulamada, özellikle il dışından gelen araçlar ve otobüsler kontrol edildi. Araçların ve kişilerin GTB sorgulamaları yapıldı.  Uygulama, Söke merkezde umuma açık yerler, Uğur Mumcu Parkı, Yenikent ve demokrasi meydanı çevresindeki kahvehane ve kafeteryalarda gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında ayrıca, Batı Çimento fabrikası ile Novada kavşağı arasında, eski cezaevi kavşağında ve Söke Kuşadası yolu üzerinde yollar tutularak araçlar arandı. Vatandaşların kimlikleri kontrol edildi. Söke Kuşadası yolu üzerinde Kuşadası yönünden gelen araçlar ve vatandaşlara polisler kontrol ederken, Söke’den Kuşadası istikametine giden araçları da jandarma ekipleri kontrol etti.

Ramazan Bayramı öncesinde bölgenin daha huzurlu hale getirilmesi amacıyla yapılan operasyona 120 polis katılırken, 30 jandarma da destek verdi. Saat 22.00 ile 24.00 arasında süren uygulama sırasında 845 şahıs sorgulaması yapılırken ayrıca 290 aracın GTB sorgulaması yapıldı. Genel asayiş uygulaması sırasında kuru sıkı tabanca ve bir miktar uyuşturucunun yanı sıra çeşitli suçlardan aranan  6 kişi’de yakalanarak adli mercilere teslim edildi.