25 Temmuz 2016 Pazartesi

BAŞKAN KAYALI'DAN 2 YILLIK DEĞERLENDİRME

ÖZER KAYALI, 2 YIL İÇİNDE YAŞAMA GEÇİRDİĞİ PROJELERİ KUŞADALILARLA PAYLAŞTI 

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın  değerlendirme toplantısına, Belediye Meclis üyeleri, belediye bürokratları ve Kuşadalıların yanısıra, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran katıldı. 
Değerlendirme toplantısına Kuşadası’nı yönetmek üzere çıktıkları yolda 28 ayı geride bıraktıklarını belirterek başlayan Kayalı, “Bu süre gerek ülkemiz gerekse ilçemiz açısından hiç kolay geçmedi. Birtakım talihsizlikler yaşadık. Öncelikle üzerinde yeterince düşünülmeden ve çalışılmadan yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile ilgili olarak sorunlarla karşı karşıya kaldık.” dedi.

“SORUMLULUĞUMUZ GENİŞLEDİ, YETKİMİZ DARALDI”
Bütünşehir Yasası ile kapatılan Davutlar ve Güzelçamlı belde belediyelerinin Kuşadası’na bağlanmasına rağmen ilçe gelirlerinde 60 milyon TL’lik bir azalma olduğunu kaydeden Kayalı, “Sorumluluk alanımız genişledi ama yetkilerimiz daraldı. Yasa çıkmadan önce 72.698 kişi olan nüfusumuz bir anda 103.489 kişiye çıktı. Bu arada 6.598 hektar olan yüzölçümümüz, 29.136 hektara ulaştı. Geçmişten gelen plansız, çarpık yapılaşma ile hırpalanmış bir kent dokusu, kurumsallıktan uzak bir belediye yapısı gibi ciddi sorunlar Kuşadası’nı adeta esir almıştı. Önceliğimiz bu sorunların çözümü oldu. Kentin ve belediyenin kaynaklarını doğru kullanarak, kurumsallaşma ve planlı kentleşme konusunda önemli yol kat ettik” diye konuştu. 

“SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN ÖDÜN YOK”
Günümüzde yerel yönetim anlayışının klasik belediyecilik hizmetlerinden çok daha fazlasını kapsadığını vurgulayan Kayalı, “Yerel yönetimlerin en basit tanımı bugün hala geçerliliğini koruyor. Kentlerde yaşayanların hayatlarını kolaylaştırmak ve mutluluklarını sağlamak. Biz, bugüne kadar bir yandan temel belediyecilik faaliyetlerini yerine getirirken bir yandan da sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalıştık. İki yılda, ilçemizin en önemli sorunu olan yolları Kuşadası’na yakışır bir hale getirmek için 120 bin metrekare parke, 85 bin metrekare sıcak asfalt ve 239 bin 780 metrekare sathi asfalt çalışması yaparken ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ihmal etmedik. Hizmet altyapımızı güçlendirip araç filomuzu zenginleştirirken engelli, yaşlı, kadın, çocuk gibi toplumumuzun desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimlerini kucaklayacak politikalar üretmek için çalıştık. Huzurevimizi büyüttük, Kadın Danışma Merkezimizi güçlendirdik, çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim bursu sağladık.” diyerek sözlerini tamamladı.