30 Haziran 2016 Perşembe

YENİ YOL KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN SÖKE -BODRUM YOLU ÜZERİNDE GÜVENLİK ŞERİDİ VE CEP BIRAKILMAMASININ KAZALARA YOL AÇAĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Söke Ovası'nın ortasından geçen yolun tarım makinalarınca yoğun olarak kullanıldığını belirterek, "Söke Ovası'nın ortasından geçen yolda hiçbir cep veya emniyet şeridi bırakılmadı. Bu yolu tarım makinaları da kullanıyor. Bu nedenle yolda sık sık traktörlerle araçların karıştığı kazalara şahit oluyoruz. Yolda emniyet  şeridi ve cep olmaması bu kazaları daha da arttıracaktır." dedi.
Yoldaki çalışmalar henüz bitmediğini Ramazan Bayramı nedeniyle trafik yoğunluğunun artacağı endişesiyle çalışmalara ara verildiğini kaydeden Karataş, bayram tatilinde yolu kullanacak sürücülerin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. 
Yol güzergahında bulunan Yenidoğan Mahallesi esnaf ve vatandaşları da gazetecilere yaptıkları açıklamada, yolun yeni halinden şikayetçi oldu.
Yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekmek için bir araya gelen yol boyu esnafı ve mahalleli, yolun yeni halinden memnun olmadıklarını belirterek; "Yol tehlikelerle dolu. Yol kenarına güvenlik şeridi veya cep yapılmadı. Bu nedenle yolda duraklayan araçlar arkadan gelen trafik için resmen kazaya davetiye çıkarıyor. Dolmuşlar da aynı durumda. Dolmuşlar yol ortasında yolcu indirip-bindirmek zorundalar. Bu hem kazalara davetiye çıkarıyor, hem de trafik sıkışıklıklarına neden oluyor. Bir çok esnaf yol nedeniyle iş yapamaz hale geldi." dediler.