11 Haziran 2016 Cumartesi

REKTÖR DOĞRULADI: YÜKSEKOKUL SÖKE'DEN TAŞINIYOR

SAĞLIK MESLEK VE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULLARININ SÖKE'DEN TAŞINACAĞI İDDİALARINA ADÜ REKTÖRÜ AÇIKLIK GETİRDİ.

Oda, borsa ve dernek başkanlarından oluşan Söke Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Söke'de son günlerin gündemini oluşturan iki yüksekokulun Aydın merkez kampüs bünyesine taşınacağı iddialarını sormak üzere, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Profesör Cavit Bircan’ı ziyaret etti.

Ziyarette, söz konusu iddiaları doğrulayan Rektör Bircan, konunun üniversite senatosundan geçtiğini ve Yüksek Öğretim Kurulu'ndan onay beklediklerini söyledi. 


Söke STK Platformu tarafından ziyaret sonrası yapılan ortak açıklamada ise; "Rektör Bircan bölümlerin Söke’den taşınması ile ilgili gerekçe olarak Söke’deki derslik yetersizliği ve staj imkanının azlığını sundu. Söke deki STK’lar ve hayırsever vatandaşlar olarak elinden gelen bütün gayreti gösteren ve üniversite yerleşkesinin her tuğlasında emeği olan bizler; bu durumdan rahatsızlık duyduğumuzu belirttik. Sayın rektör, Söke’de İşletme Fakültesi'nde yeni bölümler açılacağını, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ne de Ziraat Fakültesi'nden “Peyzaj Mimarlığı” bölümünün kaydırılacağını belirtmişlerdir. Hem öğrenci sayısının düşmemesi hem de nitelikli, piyasada ve devlette iş karşılığı olan bölümler konusunda Söke’nin mağdur edilmeyeceği sözünü vermişlerdir. İlave olarak Söke’deki fiziki imkanların geliştirilmesi için merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması konusunda gayret edileceğinin sözünü vermişlerdir. Ayrıca bayramdan sonra Söke’de bir toplantı yapılması düşüncesi gelişmiş bu düşünce her iki heyet tarafından memnuniyetle benimsenmiştir. Süreci her daim ve sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz” denildi.