4 Haziran 2016 Cumartesi

KUŞADASI'NDA BUGÜN TARİH YAZILDI

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ DEV AIRBUS KUŞADASI KÖRFEZİ'NDE BATIRILDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası dalış turizmini geliştirmek amacıyla satın alının dünyanın en büyük uçak batığı görkemli bir törenle sulara gömüldü. 
Merakla beklenen uçağın batış anı denizden ve karadan yerli ve yabancı binlerce kişi tarafından takip edildi.
Bu tarihi ana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, dünya dalış rekortmeni Derya Can da şahitlik etti.
Güzelçamlı'daki yaklaşık bir aylık montaj çalışmalarının ardından batırılmaya hazır hale getirilen dev yolcu uçağı, yüzdürülerek Kuşadası Körfezi Bayraklıdede Mahallesi Botanik Park'ı önüne getirildi.
Bu sırada 10'u büyük, 50'ye yakın da küçük tekne uçağa eşlik etti.
Dev uçağın deniz yolculuğunu kıyıdan takip eden çok sayıda vatandaş, bu tarihi anı cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.
Saat 14.30 sıralarında batırılacağı yere getirilen 54 metre uzunluğundaki dev uçak, akşam saatlerinde başarılı bir şekilde sulara gömüldü. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu batırma işlemi sırasında yaptığı konuşmada, “İki ay sonra Kuşadası’na bir müjdemiz daha var. Onu da en kısa zamanda açıklayacağız. Batırdığımız bu uçağın Kuşadası’nda dalış turizminin gelişimine ve kötü giden turizm sezonuna alternatif olacağına inanıyorum.” dedi.