6 Haziran 2016 Pazartesi

"SİVRİSİNEKSİZ YAZ İÇİN VATANDAŞ DESTEĞİ ŞART"

SÖKE BELEDİYESİ İLAÇLAMA BİRİM AMİRİ VETERİNER HEKİM ZEKİ YEŞİL, LARVA VE UÇKUNLARLA MÜCADELEDE VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ.

Zeki Yeşil yaptığı yazılı açıklamada; Söke'nin konum itibariyle sivrisineklerin üremesi ve barınması için çok uygun bir yerde bulunduğuna işaret ederek, belediye ilaçlama ekipleri ile vatandaşların birlikte hareket etmesi halinde, sivrisineksiz bir yaz geçirmenin mümkün olabileceğini söyledi.

Söke genelindeki bütün kanal, azmak ve benzeri su birikintilerinin larva ve uçucular açısından sıcaklar başlamadan  ilaçladıklarını kaydeden Yeşil, "Tespit edilen bu yerler belediyemiz ilaçlama ekiplerimizce sürekli ilaçlanıyor. En önemli çalışma alanımız larvalar. Larvaları uçurduktan sonra müdahale etmek zorlaşıyor. Bizim amacımız yumurta döneminde larvaları öldürüp uçmasını engellemek." dedi.

BİR SİNEKTEN BİR HAFTADA MİLYONLARCA SİNEK ÜRÜYOR

Zeki Yeşil, bazı vatandaşların farkında olmadan sivrisineklerin üremesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Yeşil, "özellikle müstakil evlerde oturan vatandaşlarımız çiçek ve ağaç sulamasında kullanmak için değişik bidon, varil, boya kutuları, yoğurt kapları içinde yağmur suyu biriktiriyor. Maalesef masumca yapılan bu işlem sivrisinek larvalarının üremesi için çok uygun bir ortam oluşturuyor. Bu şekilde evimizin bahçesinde veya herhangi bir yerinde kendimiz sivrisinek üretiyoruz. Unutmayalım ki; bir sinekten bir haftada milyonlarca sinek ürüyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu tür su birikintilerini evlerinde tutmamaları, varsa hemen dökmeleri gerekmektedir. Ekiplerimiz sokak sokak dolaşıp evleri kontrol ediyorlar. Vatandaşlarımızın ekiplere yardımcı olmaları, evlerindeki dökülmesi gereken suları dökmelerini, ayrıca evlerinin bodrumunda su bulunan kişilerin belediyemize haber vermelerini rica ediyoruz.Evlerinde kedi, köpek besleyen vatandaşlarımızın hayvanlara su verdikleri kapları en geç iki günde bir döküp suyu yenilemelerini istiyoruz. Kullanmadıkları otomobil ve traktör lastiklerini kapalı bir alana alıp içine su girmesini önlemelerini istiyoruz. Keza buralar sivrisinek larva üreme odaklarıdır." şeklinde konuştu.

En küçük bir ihbara dahi anında müdahale ettiklerini kaydeden Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birim Amiri Veteriner Hekim Zeki Yeşil, yaptıkları mücadelenin başarısının vatandaşlara bağlı olduğunu, ilaçlama konusunda başarı için vatandaş ile belediyenin el ele hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.