15 Haziran 2016 Çarşamba

SAVAŞ: SMYO SÖKE'DE KALACAK

MÜJDELİ HABER AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ MUSTAFA SAVAŞ'TAN GELDİ

Denge Gazetesi'nin haberine göre; bir süredir Söke gündemini meşgul eden Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun (SMYO) Efeler veya Nazilli’ye taşınacağı haberleri üzerine bir açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, SMYO’nun Söke’de kalacağını bildirdi.
Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun Söke'den Efeler veya Nazilli’ye taşınacağı yönündeki duyumlar Söke’de gündem konusu oldu. İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret ederek SMYO’nun Söke kalmasını istedi. Ancak Bircan'ın SMYO’nun Söke’deki binasının yetersiz olduğu gerekçesiyle başka bir yere aktarılacağını ifade etmesi üzerine harekete geçen Sökelilere müjdeli haberi AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş verdi.
“OKUL SÖKE’DE KALACAK”
Söke Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun Söke’de kalacağını ifade eden Savaş, “Konuyu baştan beri takip ediyoruz. AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer’in de bize anlık verdiği bilgilerle ADÜ Rektörü Bircan’la yaptığımız görüşmeler neticesinde Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun Söke kalmasını sağladık. YÖK’e yazılan yazıların da iptali için gerekli yazışmalar yapıldı. Okulun Söke’den gitmesi gibi bir şey söz konusu değil. Söke Meslek Yüksek Okulu Söke’de kalacak” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)