3 Ekim 2014 Cuma

SÖKE'DE PAMUK BAYRAMI


SÖKE OVASI'NDAKİ İLK PAMUK HASADINI TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR YAPTI 

Söke Ziraat Odası’nın düzenlediği Tarla Günü etkinliği ile sezonun ilk pamuk hasadı, Bağarası Yeniköy’de çiftçi Serkan Rebiş’in tarlasında gerçekleştirildi.

Törene, Aydın Vali Yardımcısı Abdulah Arslan, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Aydın İl Tarım Müdürü Vekili Mustafa Bircan, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Germencik Ziraat Odası Başkanı ve Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke İlçe Tarım Müdürü Mehmet Ali Körlü, Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş törende yaptığı konuşmada, “Pamuk üretimi her geçen gün gerilemeye devam ediyor. Üretici pamuk üretmekten korkmaya başlamaktadır. Bir an önce gerekli tedbirler verilerek primlerin en az 75 Kuruş’a çıkarılması gerekiyor.” dedi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da, “Biz Ege Bölgesi’nde dünyanın en kaliteli pamuğunu üretiyoruz ancak Gümrük Birliği’nde sıfır gümrükte sorun yaşıyoruz. Gerekli tedbirleri bir an önce almamız lazım. Üreticilerimizin sorunlarını yukarıya taşıyacağız ve prim desteği isteyeceğiz. Girdi maliyetleri ve vergilendirmede çözüm sağlanmalıdır” dedi.  Törende daha sonra, TZOB Başkanı Bayraktar ve Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş ile birlikte sezonun açılışını temsilen protokol üyeleri ile birlikte pamuk tarlasında ilk hasadı gerçekleştirdi.