20 Ekim 2014 Pazartesi

"BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE SAĞLIKLI İLETİŞİM VE PAYLAŞIM ORTAMI YOK"


MHP AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ MUSTAFA BAKIRCI VE METİN SAKALAR, BÜYÜKŞEHİR YAPILANMASININ NEDEN OLDUĞU AKSAKLIKLAR VE YAŞANAN SÜRECE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Büyükşehir yapılanmasının ardından geçen 7 aylık sürede herhangi bir yol alınamadığına işaret eden meclis üyeleri, Söke Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasındaki kopukluğun giderilmesi gerektiğini belirttiler. 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik seçim dönemi beklentilerinin gerçekleşmediğinin altını çizen Bakırcı ve Sakalar, "Seçim beyannamelerinde 'Aydın Büyükşehir ve Söke Belediyesi’nde CHPli başkanların olmasıyla hizmet gelecek’ denildi. ‘Söke bugüne kadar almadığı hizmeti alacak’ tarzında beklentiler oluştu. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, değerli ve dürüst bir isim. Kendisiyle Söke Belediye Meclisi Toplantıları’nda Söke’nin sorunlarını rahatlıkla tartışabiliyoruz. Bu konuda kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak Aydın’dan hizmet alma noktasında Söke Belediyesi’nin eksikliği ve iletişim kopukluğu olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Meclisi'nde sağlıklı iletişim, paylaşım ve fikir alışverişi ortamı bulunmadığını da kaydeden Muhalif meclis üyeleri, “Özlem Başkanımızdan, meclis toplantılarında büyükşehir belediye meclis üyeleri ile daha sağlıklı iletişim ortaya koymasını ve fikirlerimizin alınmasını talep ediyoruz. Toplantılarda meclis üyesi arkadaşlarımızın kendi bölgeleri ile sorunları gündem maddelerini tam olarak kapsamıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde paylaşım ve fikir alışverişleri şu an çok az. Biz Aydın’ın batısı olan Söke’de yıllarca hizmet eksikliği yaşamış bir bölgedeyiz. Bu konuda Özlem Hanım, Söke ile ilgili inisiyatif kullanırken de daha hassas olmasını arzuluyoruz” dediler. 
Muhtarların Özlem Çerçioğlu’na ulaşamadıklarını bildiklerini ve Söke’nin 7 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olduğuna dikkat çeken Bakırcı ve Sakalar, sözlerine şu sözlerle devam etti:
“Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi arkadaşların hepsi şu an Söke’de ve çok rahat ulaşılabilecek noktadalar. Herhangi sorunları olduğunda Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinden de yardım istemelerini arzu ediyorum. Muhtarın ya da vatandaşın hangi partiden olması mühim değil. Önemli olan Söke’ye hizmet gelmesi. En azından hizmet getirilemiyorsa muhalif noktada gerekli mücadeleyi meclis gündemine taşımak için elimizden geleni yapmaktan geri kalmayız. Aydın’ın ve Söke’nin yararına olacak her konuda destek oluruz. ”