14 Ekim 2014 Salı

BELEDİYEDEN GEÇ KALAN BANDO AÇIKLAMASI


SÖKE BELEDİYESİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE; "BANDONUN KAPANMASINA EKSİK KADRO VE ŞEFSİZLİK NEDEN OLDU"

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş Söke Olay'ın haberi üzerine yaptığı açıklamada, bando hizmetinin sona  ermesinin yüklenici firmanın etkinliklere eksik ve sertifikasız personelle çıkmasından kaynaklandığını söyledi.  

Ahmet Karakaş, "belediye bandosunun Ağustos ayı içerisinde  gerçekleştirdiği gösterilerde yüklenici firmanın eksik kadro ve şefsiz olarak hizmet vermesinin yanı sıra, personel sayısındaki değişiklikler ve çalıştırılan personelin enstrüman çalma sertifikalarının Söke  Belediyesine ibraz edilmemiştir. Bando takımının eksik personel ile gösteriye devam etmesinin ardından, bando sözleşmesi Söke  Belediyesince  feshedildi." dedi.

Bando hizmetin sona  erdirilmesinin Büyükşehir Yasası ve belediyenin gelirlerinin azalması ile ilgili olduğu iddialarının doğru olmadığını da belirten Karakaş, yeni bando takımının kurulup kurulmayacağı konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Söke'nin günlük yaşamına yaklaşık 8 yıldır ayrı bir renk katan bandonun serüveni 18 Eylül tarihinde yapılan tebligatla sona ermişti.