20 Mayıs 2014 Salı

SÖKE'NİN SORUNLARINA RADİKAL ÇÖZÜMLER

SÖKE'DE HURDACILAR, GALERİCİLER, KEÇİLER, OTOPARKLAR, BALIKÇILAR, KARPUZCULAR İLE YOL VE KALDIRIM İŞGALLERİ MASAYA YATIRILDI

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kentin sorunlarını görüşmek üzere biraraya geldi.

Toplantıda alınan kararlara göre, 

--Teşhir ettikleri araçlar nedeniyle trafiği olumsuz yönde etkileyen galeriler şehir dışına taşınacak. Bunun için ilk etapta Sazlı Mahallesi'ndeki Gaye Yapı Kooperatifi ile Yenidoğan'da boşalan outlet mağazaları değerlendirmeye alınacak.

-- Kemalpaşa ve Çeltikçi Mahallelerinde vatandaşların şikayetlerine neden olan başıboş dolaşan keçilerin sahipleri önce uyarılacak, devamında sahiplerine cezai işlem uygulanacak.

-- Şehiriçi otoparklarında paralı sisteme geçilecek. 

-- Yayaların ve özellikle kadınların şikayetlerine neden olan kahvehanelerin kaldırım işgalleri son bulacak. Bu uygulama, mahalleye dönüşen beldeler için de geçerli olacak 

-- Seyyar balıkçılık ve karpuzculuk yasaklanacak. Mevcut seyyar balıkçılara yer gösterilecek. Seyyar karpuzcuların da sadece üretici olanlarına mahalle araları için izin verilecek.

-- Mahalle aralarında anons sistemi ile seyyar hurdacılık yapanlara yönelik etkin mücadele yapılacak.

Toplantıya katılan oda başkanları alınan kararların uygulanmasında Söke belediyesinin yanında olacaklarını bildirdiler.

Belediye Başkanı Süleyman Toyran da toplantı sonunda yaptığı konuşmada, yeterli sayıda zabıta personeli bulunan Söke’de bundan böyle zabıtanın ağırlığının hissedileceğini belirterek,  ”Almış olduğumuz kararları hayata geçirmekte kararlıyız. Amaç esnafımıza ceza yazmak değil, yasalara göre hizmet vermelerini sağlamak.” dedi.