8 Mayıs 2014 Perşembe

ACILI ÖĞRENCİLER YOL KAPATTI


SÖKE'NİN SAZLI MAHALLESİNDE ÖNCEKİ GÜN MEYDANA GELEN BİR ÖĞRENCİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZANIN ARDINDAN ARKADAŞLARI SAZLI-SÖKE KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

 Sazlı Mahallesi mahallesi'nde önceki gün meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir traktör römorkunun altında kalan 3 öğrenciden biri hayatını kaybetmişti.

Son kazanın kurbanı Fatma Taşdemir'in arkadaşları, kazanın meydana geldiği yerde karayolunu trafiğe kapattı.

Yaklaşık bir buçuk saat kapalı kalan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Öğrenciler ellerinde pankartlarla yetkililere seslenirlerken; attıkları sloganlarla yetkililerin bir an önce üst geçit yapıp, gerekli tedbirleri alması çağrısında bulundu. Kazada hayatını kaybeden Fatma Taşdemir’in yakınları başta olmak üzere Sazlı halkıyla CHP İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Profesör  Birgül Ayman Güler görüştü. 

Milletvekili Güler acılı baba Bayram Güler’i, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile telefonda görüştürdü. Vali Ayyıldız’ın tüm sözlerine rağmen, baba Bayram Taşdemir ve Sazlı halkı ikna olmadı. Vali Erol Ayyıldız’ın Sazlı Mahallesi’ne gelmesini isteyen Bayram Taşdemir ve Sazlı Halkı, Karayolları ekiplerinin de gelmesini ve çalışmalara başlamalarını istediler.
 
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Sazlı Halkı’ndan trafiği açmalarını, yollarda bekleyen vatandaşların mağdur edilmemelerini istedi. Sazlı Halkı’na “Acınızı yürekten paylaşıyoruz” diyen Kaymam Mehmet Demirezer; gerekli tedbirlerin alınması için ellerinden geleni yapacaklarını söylese de ikna edemedi. 

Sazlı Mahallesi’ne gelen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, a
cılı baba Bayram Taşdemir ve Sazlı Halkı ile görüşen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yapılacak olan çalışmaların takipçisi olacağını belirtti. 

Bayram Taşdemir Başkan Toyran’dan söz isterken; Başkan Toyran; “Yapılacak tüm çalışmaların takipçisi olacağım. Elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. 

Verilen bu söz sonrasında yaklaşık bir buçuk saat trafiğe kapalı kalan Karayolu vatandaşlar tarafından tekrar trafiğe açıldı.