30 Ocak 2018 Salı

SARIKEMER, GÜLLÜBAHÇE VE BAĞARASI'NDA KANALİZASYON SEVİNCİ!

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÖKE'NİN BÜYÜK MAHALLELERİNİN ALTYAPI SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜM GETİRİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Söke'nin altyapı sorunlarına kalıcı çözüm getirmek amacıyla, Söke merkezli büyük bir yatırım hamlesi başlattıldığı kaydedildi.
Açıklamada, "Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sorun istemediği, ilimizin nüfus ve etkinlik olarak önde gelen ilçelerinden olan Söke’de altyapı çalışmaları günden güne artarak devam ediyor. Aski bugüne kadar ilçede içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hat yapımları çerçevesinde 140 bin metre çalışma gerçekleştirdi. 18 içme suyu sondaj kuyusu açıldı. Akçakaya, Kisir, Yeşilköy, Yeniköy, Karacahayıt, Karaatlı, Nalbantlar, Pamukçular ve Avşar mahallelerinde toplam 9 paket içme suyu arıtma tesisi inşa edilerek vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşmaları sağlandı."denildi.

SARIKEMER'DE ALTYAPI SORUNLARI KÖKTEN ÇÖZÜLÜYOR

Sarıkemer Mahallesi sakinlerinin talebini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Aski ekipleri, geçtiğimiz yıl Eylül ayı içerisinde kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yapımını başlattı.
Yapımı büyük bir hızla eden proje kapsamında, yıllardır Sarıkemer halkının talebi olan kanalizasyon altyapısı tesis edilip, eskiyen ve sık sık sorun çıkaran içme suyu şebekesi yenilenecek. 
Mahalleye 22.8 kilometre içme suyu şebekesi yapılıp, 23.7 kilometre ise kanalizasyon altyapısı tesisi edilerek hizmete sunulacak.
Çalışmalar tamamlanıp altyapı tamamen devreye alınınca yeni kanalizasyon altyapısı ile atık su sorunları sona erecek. 
Yenilenen içme suyu hatları ile eski borulardan kaynaklanan kayıp kaçak önlenecek ve ayrıca
Sarıkemerliler sağlıklı ve uzun ömürlü bir içmesuyu ağına sahip olacak. 

BAĞARASI VE GÜLLÜBAHÇE’DE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Aski'nin Söke’de yoğunlaşan kanalizasyon altyapısı tesis çalışmalarının bir diğer adresi de Güllübahçe ve Bağarası oldu. 
Aski Güllübahçe'de 23 bin 500 metre kanalizasyon hattı, 2 bin metre abone bağlantısı, 1 terfi merkezi ve deşarj hattı inşa edecek. 
Bağarası Mahallesi'nde de 58 kilometre kanalizasyon hattı yapacak. 
Bağarası'ndaki çalışmalar tamamlandığında tüm mahalle kanalizasyon hattına bağlanacak ve fosseptik sebebiyle yaşanan kanalizasyon sorunları tarihe karışacak. (HÜSEYİN IŞIK)