26 Ocak 2018 Cuma

ASKİ DAHA GÜZEL BİR KUŞADASI İÇİN ÇALIŞIYOR

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KUŞADASI'NIN ALTYAPISINI DÜNYA STANDARTLARINA ULAŞTIRMAK YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Aydın'ın Büyükşehir olduğu 2014 yılından buyana Kuşadası'nın sorumluluğunu üstlenen Aski, son 3 yılda Kuşadası'na 110 milyon liralık yatırım yaptı.
ASKİ ilçede bugüne kadar 131 bin metre hat yapımı gerçekleştirerek içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapısında önemli sorunları geride bıraktı. İçme suyu yeterliliğini sağlamak için içme suyu sondaj kuyuları açtı. Kuşadası'nda göze çarpan en büyük yatırımı ise ilçenin en önemli eksiği olan atık su yönetimi alanında yaparak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisini inşa eden ASKİ, tesisin yapım çalışmalarında hıza sona yaklaşıyor.  Hat yapımlarında da ciddi projeleri hayata geçirerek Kuşadası -Davutlar - Güzelçamlı Grup Kanalizasyon projesinde hızla son yaklaşılıyor. İlçenin bir diğer önemli sorunu olan içme suyu konusunda kalıcı çözüm için hamle yapan ASKİ önemli terfi merkez ve isale hatlarında bir dizi çalışma gerçekleştirdi.   
Hatların eski ve sorunlu olması sebebiyle yaşanan arızalar ve hatlarda meydana gelen su kayıpları yapılan çalışma ile önlendi. 
Kuşadası'nda gerçekleşen ASKİ yatırımlarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Kuşadası ilimizin incisi ve dünyaya açılan penceresi. Bu güzide ilçemizin hak ettiği yere gelmesi ve yeniden bir çekim merkezi olması için çalışmalarımız aralıksız sürecek. Hem Büyükşehir hem de ASKİ olarak alt ve üst yapıda sorunsuz, güçlü, modern ve güzel bir Kuşadası için çalışıyoruz." dedi. (HÜSEYİN IŞIK)