20 Ekim 2017 Cuma

AYDINLI MUHTARLAR KUŞADASI'NDA TOPLANDI

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN MUHTARLAR ÇALIŞTAYI KUŞADASI KONGRE MERKEZİ'NDE BAŞLADI

Denge Gazetesi'nin haberine göre, Çalıştaya katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, salonda bulunan muhtarlarla tek tek tokalaşıp ‘Hoş geldiniz’ diyerek, açılış konuşması yaptı. 
Çerçioğlu, “Belediye başkanlarımız burada, Büyükşehir’in bütün üst düzey yöneticileri, ASKİ ve Fen İşleri gibi bütün bürokratlarımız burada. Aynı çalışmayı öğleden sonra doğu bölgesi muhtarlarımızla da yapacağız. Saat 15.00’te de yine burada bir çalışmamız olacak ve 3.5 yıl içerisinde yaptıklarımızla, muhtarlarımızla fikir alışverişinde bulunacağız. Muhtarlarımız 3.5 yıl içerisinde bizlere çok büyük destek verdi. Bu destekten dolayı hepsine minnet duygularımı ifade etmek istiyorum” dedi. 
Özellikle köyden mahalleye dönüşen belde ve köylerde birçok sorunun olduğunu ifade eden Çerçioğlu, “Bu sorunlar birkaç yıllık sorunlar değil, 20-30 yıllık kanayan sorunlardı. Biz daha önceki toplantılarımızda birçok muhtarımızla farklı noktalarda görüştük. Köylerimizin sorunlarını muhtarlarımız dile getirdi. Bu sorunlardan yola çıkarak bizde 3.5 yıl içerisinde çalışma programımızı hazırladık. Bu çalışma planı doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık” diye konuştu.

2019’A KADAR ASFALTLANMAMIŞ YOL KALMAYACAK

Çerçioğlu, 2019’un sonuna kadar 250 milyonluk daha yol yapacaklarını kaydederek, “İhalesi 1 ay önce yapıldı ve iki noktada çalışmalara başladık. 2019 seçim dönemimize kadar Büyükşehir’in sorumluluğunda asfaltlanmamış yol kalmayacak. Hepsini yapacağız. Bu toplantının amacı eksikleri tamamlamak, muhtarlarımızın isteklerini yerine getirme toplantısıdır. Bu konuda çok iddialıyız. Biz muhtarlarımızla 3.5 yıldır çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ama muhtarlarımıza ihtiyacımız var.” dedi.
Çerçioğlu, altı ayda bir bu çalıştayları yapmayı planladıklarını kaydetti. 
Açılış konuşmasının ardından çalıştaya geçilirken, Çerçioğlu ve diğer belediye başkanları ile birim amirleri masalara oturarak muhtarların sorunlarını dinledi. (EDİZ VERDİOĞLU)