8 Ekim 2015 Perşembe

ÇERÇİOĞLU'NDAN SÖKE'YE YENİ OTOGAR SÖZÜ


AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, BÜYÜKŞEHİRE AİT SÖKE KÜLTÜR MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Yenicami Mahallesi İğdeli Sokak'ta (Karahasan Kahvesi Yanı) faaliyete geçen merkezin açılışına, CHP Aydın milletvekilleri Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar ve Fatih Atay, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi ile Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve vatandaşlar katıldı.

Çerçioğlu açılışta yaptığı konuşmada, vizyon projeleri arasında yeralan Söke Modern Otogar Projesi için kamulaştırma kararı çıkarttıklarını belirtti.

Yeni otogar inşaatına 2016 yılı içerisinde başlayacaklarını kaydeden başkan Çerçioğlu, "Söke Modern Otogar Projesi’nin kamulaştırma kararı çıktı. Nazım İmar Plânında yeri mevcut olan Söke Modern Otogarı için kısa sürede kamulaştırma işlemleri tamamlayıp, Söke’mizin çehresini değiştirecek olan bu projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Yeni otogar şimdiden Sökemize hayırlı olsun.” dedi.

Özlem Çerçioğlu tarafından açılışı yapılan merkezde, yetişkinler ve öğrenciler için çeşitli kurslar düzenlenecek.

Öğrenciler için okul sonrası başlayacak kurslarda, ders tekrarı yaptırılacak.

Merkezde yetişkinlere yönelik olarak da, halk oyunları, gitar, satranç, modern danslar, resim, plates, bağlama, keman, drama ve ney eğitimlerinin verileceği kulüpler açılacak.


Söke'de halen inşaat çalışmaları devam eden ikinci kültür merkezinin önümüzdeki günlerde, Atatürk Mahallesi Çankırı sokak'ta (Felekşan Fırat İlkokulu yanı) faaliyete geçeceği bildirildi.