28 Ekim 2015 Çarşamba

AVRUPALI SPORCULAR KUŞADASI'NDA

AVRUPA BİATHLE VE TRİATHLE ŞAMPİYONASI 29-31 EKİM TARİHLERİ ARASINDA KUŞADASI'NDA YAPILACAK

Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla Dünya Pentatlon Birliği (UİPM), Avrupa Pentatlon Konfederasyonu (ECMP) ve Türkiye Modern Pentatlon Konfederasyonu işbirliği ile düzenlenen şampiyonanın startı yarın saat 12.00'de İsmail Cem Meydanı'ndan verilecek.

14 ülkeden 145 sporcunun üç gün boyunca yüzme, koşu ve atış kategorilerinde mücadele edeceği şampiyona, 29-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı şampiyona ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "ilçemizi Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinde biri haline getirmeyi, Kuşadası'nı turizmin amiral gemisi yapmayı hedefliyoruz. Kuşadası zaten tarihi, doğası ve konumuyla bu değeri hak ediyor. Bu tarz faaliyetlerin Kuşadası'nı bizim istediğimiz konuma getireceğine inanıyoruz."

Türkiye Modern Pentatlon Konfederasyonu Başkanı Yaşar Akşin de, "Bu şampiyonaya Türkiye dışında birçok ülke talipti, fakat bu alanda bir uluslararası faaliyetin daha önce Türkiye'de yapılmamış olması ve Kuşadası Belediyesi'nin bu işe yürekten talip oluşu federasyonu bu şampiyonanın Kuşadası'nda yapılması yönünde ikna etti. Bu şampiyonayı en güzel şekilde tamamlamayı temenni ediyoruz. Çünkü bu yarışların sorunsuz sonuçlanması ilerleyen süreçte Kuşadası'nın daha önemli faaliyetlere ev sahipliği yapmasını sağlayacaktır." şeklinde konuştu.