29 Ocak 2014 Çarşamba

SON TARLA DA BETONA YENİK DÜŞTÜ

KUŞADASI KADINLAR DENİZİ MEVKİİNİN TAM ORTASINDA YERALAN BUĞDAY TARLASININ YERİNDE ARTIK BETON BLOKLAR YÜKSELİYOR

Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi mevkiinin tam ortasında bir buğday tarlası vardı.

Uzun yıllar burayı ekip-biçen doğma-büyüme Kuşadalı 82 yaşındaki Mustafa Saygı’nın tüm hayatıydı burası.

Saygı, tarla babası tarafından 30 yıl önce bir iş adamına satılmasına rağmen, işadamı tarla size emanet dediğinden, geleneksel biçimde buğday ekimine devam etmiş.

Tarlanın ortasındaki asırlık taştan yapılma taş evde uzun yıllar geçiren Mustafa Saygı, geçen yıl tarlayı son kez ektiğinde, “ 40 yıl önce buralarda hiç ev yoktu. Bu binaların olduğu yerlerde insanlar tütün ekerdi. İnsanlar parasız, fakirdi. Yerlerini sattılar, toplu parayı görünce zengin olduk sandılar. Yerler bedavaya gitti. Şimdi hepsi sattıkları için pişman. Ben bile keşke babam bu tarlayı satmasaydı diyorum. Şimdi etrafımız otellerle, villalarla doldu. Buralarda yaşayan insanlar toz oluyor, tarladan yılan çıkıyor diye şikayet ediyorlar. Dağdan gelen bağdakini kovuyor hesabı, bakalım ne kadar dayanacağız." demişti.

Şimdi artık buğday tarlasının yerinde artık beton bloklar yükseliyor ve Mustafa Saygı’nın acı-tatlı anılarının geçtiği eski taş ev de yok. Gelecekte bu binalarda oturacak olanlar hiçbir zaman burada bir buğday tarlasının olduğunu ve eski taş evde geçen hikayeleri bilmeyecekler.