29 Ocak 2014 Çarşamba

ÇERÇİOĞLU BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNİ AÇIKLADI

CHP AYDIN BÜYÜKŞEHİR ADAYI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU UYGULAMAYI PLANLADIĞI 133 PROJEYİ PAYLAŞTI

Nevzat Biçer Tesislerinde düzenlenen toplantıya Özlem Çerçioğlu ve adaylıkları kesinleşen 16 ilçe belediye başkan adayı ve çok sayıda partili katıldı.

Özlem Çerçioğlu toplantıda, Aydın haritası üzerinde ilçelerde uygulamayı planladıkları projeleri açıkladı. 

Çerçioğlu, “Büyükşehir kapsamında 64 büyükşehir belediye meclis üyesi 17 belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanıyla birlikte toplam 82 kişilik bir meclis olacak.” diye konuştu.

Her ilçe için çeşitli projeler hazırladıklarını kaydeden Özlem Çerçioğlu, “Öncelikle jeotermal ve güneş enerjisinden faydalanmayı planlıyoruz. İl genelinde uygulayacağımız projeyle Buharkent’ten Kuşadası’na kadar konutlarımızı jeotermalle ısıtmayı planlıyoruz. Kuşadası’ndan Buharkent’e kadar 22 noktada alt geçit yapacağız. Bu sayede aradaki 133 kilometrelik yol 28 dakika kısalacak. İl genelindeki bütün yollar asfaltlanacak. Aydın merkez, Söke ve Nazilli’ye asfalt şantiyesi kuracağız." dedi.

Özlem Çerçioğlu,  Büyükşehir döneminde Didim ve Kuşadası’nda 12’şer, Sultanhisar 11, Nazilli, Bozdoğan ve Söke’de 10’ar, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı ve Kuyucak için 8’er, Çine ve Buharkent için 7’şer, Köşk ve Yenipazar için 6’şar ve Germencik ve İncirliova için ise 5’şer proje olmak üzere toplam 133 proje açıkladı.

Çine, Söke, Nazilli ilçelerinde mevcut kurulum aşamasında olan OSB’lerin alt yapılarını yapacaklarını belirten Özlem Çerçioğlu, yapacak oldukları Sarıçay barajı ile Söke ve Kuşadası’nın, Peşparmak Barajı ile de Didim bölgesinin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti. 

Kuşadası ve Didim’de halk marinaları yapacaklarını açıklayan Çerçioğlu, Söke, Kuşadası, Çine, Didim, Karpuzlu, Bozdoğan, Kuyucak ve Karacasu’ya yeni otogar müjdesi verdi.