23 Ekim 2013 Çarşamba

SÖKE AŞÇILIK ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

ÜNİVERSİTELİ AŞÇILAR 2-3 KASIM TARİHLERİNDE SÖKE'DE YARIŞACAK

Dünya Şefler Birliği tarafından akredite edilen ve Türkiye'deki ilk defa düzenlenecek olan Ulusal Üniversitelerarası Aşçılık Şampiyonası, 2-3 Kasım 2013 tarihlerinde Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu Mutfak Atöyesi’nde yapılacak. 

Yarışmaya davet edilen aşçılık, gastronomi ve yiyecek içecek işletmeciliği bölümleri olan birçok üniversiteden öğrenciler, takım olarak katılacak.

Adnan Menderes Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre: “ Söke Meslek Yüksekokulu Mutfak Atöyesi’nde gerçekleşecek yarışmanın jüri başkanı ve üyeleri yurtdışından gelecek. Dereceye girenlere verilecek ödül ve sertifikalar, WACS tarafından da onaylanacak. Yarışmanın iş ortakları, aynı zamanda Aşçılar Federasyonu üyeleri olarak belirlendi. Yedi kategoride yapılacak yarışmada, her takım üç kişiden oluşacak. Takımlara yarışma komitesi
tarafından belirlenen ürünler teslim edilerek, üç çeşitten oluşanikişer tabaklık menü hazırlamaları ve takdim etmeleri için 90 dakika süre verilecek. Yarışmada kullanılacak ürünler, alanda daha önceden hazırlanmış olan kutularda hazır bulunacak. Menü hazırlamaları için her takıma yarışma süresi öncesinde 30 dakika, yemeklerin reçetelerini hazırlamaları için verilecek."

Yarışma kapsamında ayrıca, 2 Kasım tarihinde saat 20.30'da Kuşadası Golf Otel'de Dünya Şefler Birliği Kıtalararası Başkanı ve Yarışma Jüri Başkanı Thomas Gugler ile Adnan Menderes Üniversitesi  Turizm Fakültesi Öğretim üyesi Doçent Osman Nuri Özdoğan ve Söke Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Emrah Köksal Sezgin'in konuşmacı olarak katılacağı "Gastronomide Yenilikler ve Trendler" konulu bir panel düzenlenecek.