9 Ekim 2013 Çarşamba

İSTİHDAM FUARINDA İŞVEREN VE İŞ ARAYANLAR BULUŞTU

AYDIN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU(İŞKUR) İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLEN "İNSAN KAYNAKLARI İSTİHDAM FUARI"NDA İŞVEREN VE İŞ ARAYANLAR BİR ARAYA GELDİ.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen il genelinde istihdamın korunmasına, arttırılmasına, geliştirilmesine ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlaması için; İŞKUR hizmetleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve farkındalığı oluşturmak, işverenler ile iş arayanları bir araya getirmek, firmaların nitelikli iş gücü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ortam oluşturmak amacıyla 41 firmanın katılımı ile “Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” gerçekleştirildi.

Aydın´da istihdamı arttırmak, işsizlik sorunun kökünden çözmek ve sanayicinin aradığı mesleğinde yetişmiş eleman sayısını arttırmayı hedefleyen İŞKUR, bir farkındalık oluşturmak ve işsizle işvereni fuarda yüz yüze getirdi. 

Fuar alanında 41 firma stant kurdu. Firmalar kalifiye elaman açığını gidermek amacıyla fuar alanına kurdukları stantlarda iş arayanlara önce bilgilendirme yaptı. 
Bilgi verdikten sonra iş başvurusu yapmak isteyen kişiler iş başvuru formuna kişisel bilgilerini yazıp cv´lerini firmalara verdi.

Aydın’da elaman açığının en fazla olduğu meslekler, garsonluk, garson yardımcısı, gaz altı kaynakçısı, beden işçisi, satış danışmanı, elektrik teknisyeni, kat görevlisi, asansör montaj elemanı ustası, dikiş makinecisi.