7 Kasım 2017 Salı

SÖKE'NİN 3 MAHALLESİ KANALİZASYONLA TANIŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SARIKEMER, BAĞARASI VE GÜLLÜBAHÇE'Yİ KANALİZASYONLA TANIŞTIRIYOR

Söke’nin en büyük kırsal mahalleleri arasında yer alan Sarıkemer'de Eylül ayı içerisinde yapılan yer tesliminin ardından Bağarası Mahallesi’ndeki çalışmalar da törenle başladı.
Eski yerleşim merkezi olması nedeniyle kimi sokaklarında kanalizasyon, kimi bölgelerinde ise hala foseptik çukurlarının kullanıldığı Bağarası’nda projenin tamamlanması ile tüm konutlara kanalizasyon şebekesinin ulaştırılacağı belirtildi.
2014 yılında çıkan yasa ile Büyükşehir statüsüne kavuşması ile kapanan belediyeler arasında yer alan ve mahalleye dönüştürülen Bağarası’nın kanalizasyon sorunun 18 ay sonra tamamlanması planlanıyor. 
Büyükşehir Belediyesi Proje Etüt ve Su Kanalizasyon Daire Başkanı Hakan Olkaç yaptığı açıklamada, “İlk etap olarak 32 bin 787 metre, ikinci etap olarak da 12 bin 470 metre olmak üzere toplamda 45 bin metre kanalizasyon yapacağız. 18 aylık bir taahhüt süresi var. Ama biz daha kısa sürede bitirmeye çalışacağız. Üst kaplaması da bitirildikten sonra halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli de, “Aski çalışmalarını bitirdikten sonra yol yapım çalışmaları başlayacak. Arıtma tesisimizin de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.” diye konuştu. 

SARIKEMER MAHALLESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Sarıkemer Mahallesi'nde Eylül ayı içerisinde başlayan alt yapı çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. 
Sarıkemer Mahalle Muhtarı Mehmet Dalma “Sarıkemer’de kanalizasyon yoktu. Mahallede foseptik çukurları bulunuyordu. Artık çağımızda foseptik çukurlar kalkacak. Binalara kanalizasyon bağlanacak. Sokak ve caddeler kazılıyor. Bu kazılma sırasında alt yapı için önemli olan kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yenileniyor. Bunun yanında yağmur suyu kanalları da yapılıyor.”dedi.

GÜLLÜBAHÇE MAHALLESİ İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Güllübahçe Mahallesi'nin kanalizasyon altyapı çalışmaları için ihaleye çıkılacağı belirtildi.
Kanalizasyon çalışmaları ile birlikte içme suyu hatlarının tamamının da değişeceği kaydedilen açıklamada, "Güllübahçe'de yaklaşık 33 bin metrelik altyapı çalışması olacak. Maliyeti 10 milyon TL'yi bulan yatırım, Söke’mize hayırlı uğurlu olsun” denildi. (HÜSEYİN IŞIK)