9 Kasım 2017 Perşembe

SÖKELİ GAZİLERDEN TEPKİ!

SÖKE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ KÖŞE YAZARI ENGİN ARDIÇ'I GAZİLERE HAKARET ETTİĞİ GEREKÇESİYLE PROTESTO ETTİ

Dernek Başkanı ve üyeleri Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yaptıkları basın açıklamasında,  vatanın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğünü korumak için uzuvlarını kaybeden insanların şaklaban olarak değerlendirilmesinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ulvi Atmaca yaptığı açıklamada, “ Biz gaziler; vatanın, bayrağın, anayasa ve kanunların gazisiyiz. Bunları bil ve ona göre yazılarını yaz. Yazdıklarınızı bilerek mi, bilmeyerek mi yazdınız. Amacınız nedir?. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Taşıdığımız ay yıldız zorunuza mı gitti. Anayasal hakkımız olan madalyalarımızı taşımamız zorunuza mı gitti? Şehit kimdir? Muharip Gazi kimdir? Malül gazi kimdir? Bunları biliyor musunuz? Dedelerimiz İstiklal Harbinde, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Hareketinde, biz malül gazilerde hain terör örgütleriyle savaşırken gazi olduk. Gaziler ve malül gazileri neden aşağılamak istediğinizi anlamış değiliz. Oldu olacak Cumhuriyeti kuran unvanını gururla, onurla ve şerefle taşıdığımız ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gaziliğine de bir şeyler yazın. Dedelerimiz sizin o dalga geçtiğiniz, çakaralmaz tabanca, kama, bomba ve tırnakları ile savaştılar ve Cumhuriyeti kurdular. Siz o dalga geçtiklerinizle kurulan Cumhuriyette yaşıyorsunuz farkında mısınız? İstiklal harbinden, Kore Savaşından, Kıbrıs Barış Hareketinden ve terör örgütlerine karşı vermiş olduğumuz mücadeleden dostlarımız övgüyle, düşmanlarımız nefretle söz ederler. Kıskanırlar, imrenirler.. Siz sıcak evinizde rahat uyuyabilin diye, siz mesleğinizi özgürce yapabilin diye bizler; gidip vurulup şehit olduk, yaralanıp gazi olduk. Şehitlerimizi ve gazilerimizi incitmek, aşağılamak, hor görmek ve üzmeye çalışmak hiç ama hiç kimsenin hakkı veya haddi değildir.”dedi. (HÜSEYİN IŞIK)