18 Kasım 2017 Cumartesi

KIŞ GELİYOR

METEOROLOJİ, PAZARTESİ GÜNÜ BALKANLAR ÜZERİNDEN GELECEK SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA DALGASI NEDENİYLE SICAKLIKLARIN HİSSEDİLİR DERECE AZALACAĞINI BİLDİRDİ

Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurtta halen mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcaklıklar Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte yağışlı sistemin etkisinde kalacak.
Soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar da hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inecek. 

PAZAR GÜNÜ KIYI EGE YAĞIŞLI

Pazar günü yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  Yağışların Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
Pazartesi günü de devam etmesi beklenen yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. (HÜSEYİN IŞIK)