25 Ağustos 2016 Perşembe

SÖKE OSB'DE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

BAKAN ELVAN SÖKE'DEN DÜNYA YATIRIMCILARINA SESLENDİ

SÖKE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NDE TÜRK-DANİMARKA ORTAKLIĞIYLA KURULAN BALIK YEMİ FABRİKASI KALKINMA BAKANI LÜTFİ ELVAN TARAFINDAN TÖRENLE AÇILDI 

Danimarka BioMar Grubu ve Türkiye Sagun Grup arasındaki ortak girişim olan “BioMar-Sagun”un dev balık yemi fabrikası, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) törenle hizmete girdi.  
Açılış konuşmaları öncesinde yapılan tanıtımda, 50 bin ton üretim kapasiteli tesisin, Türkiye’nin en modern, tam otomatik balık yemi fabrikası olduğu anlatıldı. 70 milyon euro ciro hedeflenen tesiste, üç vardiya halinde 100 kişi çalışacak. 
Sagun Grup Başkan Yardımcısı Oğulcan Kemal Sagun açılışta yaptığı konuşmada, “4. Kuşağını temsil ettiğim, denizin ve balıkçılığın içinden gelmiş Sagun Ailesi’nin, dünya devi balık üreticisi olan Biomar ile kurduğu bu ortaklıktan dolayı halkı bir gurur yaşarken; aynı zamanda güçlü, ekonomik olarak bağımsız ve demokratik bir Türkiye’ye bizler gibi yürekten inanarak ülkemize yatırım yapan yabancı ortaklarımıza hepinizin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.  
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, “En büyük balık yemi üreticilerinden olan Biyomar ile yine ülkemizin en büyük su ürünlerinden biri olan Sagun firmasının ortaklığı bizleri onurlandırdı.  Dünyanın sayılı firmalarından birisinin gelip burada yatırım yapması, bizim için son derece önemli ve anlamlıdır. Buradan özelikle yabancı yatırımcılara seslenmek istiyorum. Bugüne kadar Türkiye’ye yatırım yapıp da küçülen veya tesisi kapatıp Türkiye’den ayrılan bir firma var mı? Türkiye’ye yatırım yapan her firma yatırımıyla büyümüştür. Türkiye yatırımcılar arasında önemli fırsatlar sunan bir ülkedir. Bunca karalamaya rağmen Türkiye önemli yatırım yapılan bir ülkedir. Ülkemize karşı oynanan oyunlara rağmen yatırımcılar Türkiye’yi tercih ediyor. Ağustos ayında ciddi bir sermaye artışı olduğunu görüyoruz. Buraya yatırım yapan herkesin arkasındayız, onların koluyuz kanadıyız, onların sıkıntısı, onların derdi bizim derdimizdir. Ne zaman bir problemle karşı karşıya kalırsanız, biz sizlerin hizmetindeyiz. Biz yola çıkarken, halkımızın hizmetkârı olmak için yola çıktığımızı söyledik. Türk milleti asla yükümlülük altında yaşamaya alışkın değildir. Biz demokrasi dışında başka bir sistemi ve başka bir yönetimi asla kabul edemeyiz” şeklinde konuştu.  
Konuşmaların ardından bakan ve yanındakiler, fabrikayı gezdi ve Söke'den ayrıldı.