11 Ağustos 2016 Perşembe

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE SÖKE KAVGASI

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI VE CHP'Lİ 3 MECLİS ÜYESİNİN KATILMADIĞI TOPLANTIDA, SÖKE MERKEZİ VE ÇEVRESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU GÖRÜŞÜLDÜ.

KOMİSYON RAPORUYLA İLGİLİ OYLAMANIN ACELEYE GETİRİLDİĞİNİ ÖNE SÜREN GERMENCİK BELEDİYE BAŞKANI ÜMMET AKIN, SÖKE'NİN KADERİYLE OYNANDIĞINI BELİRTEREK, KONUNUN OLDU BİTTİYE GETİRİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

ÜMMET AKIN'A DESTEK VEREN MHP'Lİ VE AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ ÇERÇİOĞLU'NU PROTESTO EDEREK SALONU TERK ETTİ.

Denge Gazetesi'nin haberine göre; Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. meclis toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nın başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirdi.
Oldukça gergin geçen meclis toplantısında gündemin 14. maddesinde yer alan Söke merkezi ve çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları ile 15. Madde'deki Söke merkezi iş alanı ve çevresi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesini oylamaya sunan Başkan Özlem Çerçioğlu’nun oylamayı aceleye getirdiği ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilçe belediyelerinden Büyükşehir’e getirilmemesi konusunda Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında tartışma yaşandı.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA ALKIŞLI PROTESTO

Başkan Ümmet Akın, Söke’nin kaderiyle oynandığını belirterek, konunun oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini kaydetti. 
Akın, Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 ölçekli nazım imar planını 1 yılda tamamlayamayacağını iddia ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin önünü kapattığını söyledi. 
Akın’a destek veren AK Partili meclis üyeleri de Başkan Çerçioğlu’nu alkışlayarak salonu terk etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise Büyükşehir Yasası’na göre hareket ettiklerini ifade ederek, "Her şeyin farkındayız. 17 belediye başkanın da bizim için düşünce görüşleri çok önemli ama burada farklı bir durum var. Biz yasaya göre hareket ediyoruz" dedi. 
Çerçioğlu da salonu terk eden meclis üyelerini el sallayarak protesto etti. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)