13 Ağustos 2016 Cumartesi

O OKUL SÖKE'DE KALDI

4 YILLIK SÖKE SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU EĞİTİMİNE SÖKE'DE DEVAM EDECEK

Denge Gazetesi'nin haberine göre; AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'nun Aydın merkezine taşınacağına yönelik tartışmalara son noktayı koyarak, okulun faaliyetine Söke’de devam edeceğini söyledi. 
Son aylarda tartışma konusu haline gelen Söke Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'nun durumu, hem öğrencilerin, hem de ilçe esnafının merak konusu haline gelmişti. Üniversite kayıtlarının başlamasına az bir süre kala 'Okul kalacak mı gidecek mi?' sorusuna AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş açıklık getirerek, okulun Söke'de kalacağını söyledi. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da okulun Söke’de eğitimine devam edeceğini açıkladı.

SÖKE’DE DEVAM EDECEK

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Biz baştan beri Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'nun Söke’de kalacağını söylemiş ve bu konuda gerekli çalışmaları yapmıştık. Ancak buna rağmen rektörlük, Sağlık Yüksekokulu'nun kapanması için başvuruda bulunulmuştu. Okulun kapanması söz konusu olmadı ve bu talep kabul edilmedi. Geçtiğimiz günlerde de Resmi Gazete'de kapanacak okulların listesi yayınlandı. Bu okulların içerisinde Söke Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu yoktu. Okul, Söke’de eğitimini sürdürecek. Bunu Sökeli hemşerilerime kesin olarak ifade etmek isterim” dedi.


SÖKE’DE KALDI


Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan da konuyu doğrulayarak, “Biz her zaman Söke için güzel şeyler düşündük. Bu anlamda 4 yıllık Söke Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, eğitimine Söke’de devam edecek. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.(BURHAN CEYHAN)