7 Mart 2015 Cumartesi

SÖKELİ KADINLARDAN GURURLANDIRAN KATILIM


ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN HAZIRLANAN 2015 PARÇALI "ŞEHİDE ANI YORGANI"NIN 22 PARÇASI SÖKELİ KIRKYAMACILARDAN

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl anısına oluşturulan "Anı Yorganı" fikri Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda usta öğreticilik yapan Serpil Şahin'e ait.

Şahin'in kişisel çabasıyla başlattığı proje kapsamında, Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya ve Azerbaycan gibi ülkelerden kadınların gönderdiği "kırkyama" parçalarıyla "şehide anı" adı altında yaklaşık bin metrekarelik dev bir yorgan oluşturulacak.
Projenin Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ise, Söke'de Kırkyama Kursları'na usta öğreticilik yapan Ece Temiz Malkoç.
Projeye Söke'den Ece Temiz Malkoç, tel kırma grubu öğretmeni Dilber Özgün ve öğrencileri ile Emel Güzel, Nazan Zorlu, Nazan Hazinecioğlu, Fatma Yıldırım, Nevin Şen, Tülin Balçık, Yeliz Akdağ ve Mürüvvet Zorlu destek veriyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kırkyama ve Tel Kırma kurslarına katılan Sökeli kadınlar iki hafta süren geceli gündüzlü çalışmanın ardından 22 parçayı hazır hale getirdi.

Sökeli fotografçı Sabih Güzel de, geniş bir arşiv oluşturmak üzere, il il ilçe ilçe gezerek Türkiye'nin değişik yerlerinde hazırlanan kırkyamaları resimleyerek projeye destek veriyor.

Dünya Kadınlarının oluşturduğu "Anı Yorganı Sergisi"nin açılışı 8 Dünya Kadınlar Günü'nde Çanakkale'de yapılacak. 15 Mart tarihinde de "100. Yıl Anı Yorganı"yla birlikte kadınlar Şehitliği ziyaret edecek. 

Projenin Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Ece Temiz Malkoç, Sökeli kadınlar olarak yüzyılın projesine gururlandıran bir katılım gerçekleştirdiklerini belirterek, kadınların dayanışması olan bu projenin barışa ve kardeşliğe büyük bir katkı olduğunu söyledi.