13 Mart 2015 Cuma

SIDIKA SIKINTILI

SÖKE SIDIKA İLKOKULU'NDA ÖĞRENCİSİ OLAN VELİLER ÇOCUKLARININ CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİ

Yapımı yeni yılın ilk günlerinde tamamlanan Söke Sıdıka İlkokulu, Şubat ayında ikinci yarı yıl eğitim öğretim dönemi için kapılarını açtı.

Yapımına geçtiğimiz yıl haziran ayında başlanılan 24 derslikli yeni okula Kocagöz  ve Atatürk İlk Okulundan öğrenciler nakledildi.

Yıkılacağı belirtilen eski okul binası ise olduğu gibi bırakıldı.

Harabeye dönen eski okulda hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını kaydeden öğrenci velileri, çocuklarının can güvenliğinin bulunmadığından şikayetçi.

Veliler, küçük çocuklar için uygun olmayan okul bahçesinde öğrencilerin teneffüs aralarında düştüğünü ve yaralandığını öne sürüyor.

İsmini vermek istemeyen bazı öğrenci velileri Söke Olay'a yaptıkları açıklamada, "Okulda çocuklarımızın can güvenliği yok, hemen her gün bir çocuk düşüyor ve hastaneye kaldırılıyor, okul hic güvenli değil. Okula yeni bir bina yaptılar, eski binanın yıkılması gerekiyordu, ama yıkmadılar. Bu nedenle çocuklara bahçe kalmadı. Kalan bahçenin çevresinde demir korkuluklar yok, kapılar hep açık, duvar yapılmamış. Bahçenin her yanı çocuklar için çok tehlikeli. Bu yüzden bütün veliler gergin. Yetkililerin görmesi için mutlaka bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor." şeklinde tepkilerini dile getirdi.