27 Mart 2015 Cuma

HUZURLU SESLER TÜRKÜLERLE COŞTURDU


SÖKE HİLMİ FIRAT HUZUREVİ PERSONELİ VE SAKİNLERİNDEN OLUŞAN TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Haber: Hamdi Akgül

Söke Hilmi Fırat Huzurevinde yaşlıların vakitlerini değerlendirmek amacıyla başlatılan Türk Halk Müziği kursu, kısa sürede koroya dönüştü. 

THM sanatçısı İdris Uysal'ın yönetiminde güzel bir ekip oluşturan yaşlılar, gençliklerinde hayal bile edemedikleri sahnede türkü okuma mutluluğuna kavuştu. 

Sahnede gösterdikleri enerjileri ile izleyicilere türkü ziyafeti çeken Hilmi Fırat Huzurevi Korosu, Aydın Kültür Merkezi Salonunda verdikleri konserle büyük beğeni topladı.

Koronun seslerinden Müzeyyen Avcı'nın duygu dolu anlatımıyla okuduğu Çanakkale şiiri ile başlayan konserde, yine koro seslerinden 90 yaşındaki Selime Coşkun, 'Hop çerkez' türküsünü seslendirirken büyük alkış aldı. 

Yaşlılardan Halil İşcanlı, Rahmi Yora ve Günay Özer de başarı ile  seslendirdikleri türkülerle duygulu anlar yaşattılar.
     
Sazlarda; Hakan Ceylan, Bülent Güngör, Necip Özkan, Uygar İnan (bağlama), Yücel Akbaba (ritm saz) İbrahim Küçükboyacı (gitar) ve Oktay Akar (kaval) yer alırken, koronun diğer solistlerinden; Hülya Kurtay, Belkıs Okuroğlu, Sevinç Tanışka, Hanife Şahin, Kıymet Koç, Ahmet Özcan, Hakan Morgöz, Dilek Koşar, Mekkesun Almış, Leyla Yılmaz, Derya Kurtay, Vildan Özdemir, Yücel Kertmenöz, Mustafa Saraç ve İlknur Usluoğlu, 10 türküden oluşan 'Anadoludan Ezgiler Demeti' adlı programla izleyenlere türkü ziyafeti verdi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve eşi'nin yanı sıra; Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş ile İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile diğer daire müdürlerinin de izlediği THM konserinin sonunda Vali Ayyıldız eşi ile birlikte sahneye çıkarak, koro elemanlarını tek tek kutladı. 

Vali Ayyıldız, koronun solistleri arasında yeralan Hilmi Fırat Huzurevi Müdürü Hülya Kurtay, İkincibahar Derneği Başkanı Dilek Yavuzyılmaz ve Koro Şefi İdris Uysal'a katkıları için teşekkür etti.