10 Ocak 2015 Cumartesi

BEŞPARMAK'DA MİLLİ PARK KORKUSU


KUŞADASI MERKEZLİ EKODOSD DERNEĞİ SÖKE'NİN KARAKAYA MAHALLESİ'NDE MİLLİ PARK TOPLANTISI YAPTI

Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Aydın İl Şube Müdürü Nihat Andaç, Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürü Erdinç Kutsal, Karakaya Muhtarı Hümmet Ali Yılmaz, Kisir Muhtarı Baki Suna, Ekodosd derneği başkanı Bahattin Sürücü ve yöre insanları katıldı. 

Toplantıda, bir süredir özellikle Söke bölgesinde bazı basın organlarında ve yerel radyolarda yayımlanan ve Milli Parka karşı sürdürülen mesnetsiz ve dayanıksız haberlerin, yöre insanları arasında farklı algılara yol açtığı vurgulandı.

Hiç kimsenin tesirinde kalmadan kendi araştırmaları ve tespitleri neticesinde Beşparmak Dağları’nın Milli Park yapılmasıyla ilgili bir teklifte bulunduklarını belirten konuşmacılar, Milli Park'ın basında çıkan haberlerde olduğu gibi, "yöre halkı için bir felaket olacağı, birçok zorluklar getireceği, burada yaşayan insanlara yaşam hakkı tanımayacağı, bunun adının “Orman Kanunu” olduğu, orman kanunun hüküm sürdüğü yerde insana yaşam hakkı verilmeyeceği, bu bölgede yaşayan köylülerin, hayvancılık, zeytincilik, arıcılık ve meyve yetiştiriciliği yapamaz duruma düşecekleri” gibi, bilgilerin bazı kişiler tarafından yapılan yanlış bilgilendirmeler olduğu anlatıldı.