7 Haziran 2017 Çarşamba

SONGÜL YAKUT’UN İSMİ KUŞADASI’NDA YAŞAYACAK

ŞIRNAK'TAKİ HELİKOPTER KAZASINDA ŞEHİT OLAN TÜRKİYE'NİN İLK KADIN JANDARMA KOMUTANININ İSMİ TÜRKMEN MAHALLESİ'NDE BİR PARKA VERİLECEK

Kuşadası Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısı Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi’nde yapıldı.  
Toplantıda Güzelçamlı Gece Pazarı, Nazilli Pazarı ve Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde Pazar günleri kurulacak olan pazarlarda uygulanacak işgaliye fiyatlarına ilişkin karar alındı. 
Toplantıda amatör spor kulüplerine yapılacak yardımlar konusu da ele alınarak Güzelçamlı Spor Kulübü’ne 10 bin, Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Kuşadası Gençlik Spor’a ise 40 bin TL nakdi yardım yapılmasına karar verildi.  

YARBAY SONGÜL YAKUT'UN İSMİ KUŞADASI'NDA YAŞATILACAK

Toplantıda alınan en önemli karar, 31 Mayıs’ta Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan jandarma teşkilatının ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut’un isminin Kuşadası’nda yaşatılmasına ilişkin oldu. 
Belediye Meclis Üyeleri Ferah Sürekçi, Cem Arslan, Zekeriya Tünk, Hakan Turhan ve Levent Öğren tarafından Yakut’un isminin Kuşadası’nda uygun görülecek bir yere verilmesine ilişkin önerge, verilen arada İmar Komisyonu tarafından görüşüldü. 
Komisyon, Şehit Yarbay Songül Yakut’un isminin Türkmen Mahallesi’nde yer alan Rahime Bilici İlkokulu’nun yanındaki parka verilmesine karar verdi. 
Komisyonun kararı Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. (HÜSEYİN IŞIK)