25 Haziran 2015 Perşembe

SÖKE'NİN İKİNCİ KARDEŞ ŞEHRİ AMERİKA'DAN


ABD'NİN CALİFORNİA EYALETİ'NE BAĞLI SALİNAS KENT MECLİSİ SÖKE'NİN ŞUBAT AYINDA MECLİSİNDEN GEÇİRDİĞİ “KARDEŞ ŞEHİR” KARARINI ONAYLADI
Söke Rotary Kulübünün konuğu olarak geçen yıl Söke'ye gelen ABD’nin California Eyaletine bağlı Salinas Kenti Belediye Meclis üyesi Steve Mcshane, ziyareti sırasında belediye başkanı Süleyman Toyran'ı da ziyaret etmişti.
Bu ziyaret sırasında gündeme gelen kardeş şehir olma kararı geçtiğimiz Şubat ayında Söke Belediyesi Meclisi'nde kabul edilmişti. 
Salinas Kenti Belediye Meclis Üyesi Steve Mcshane sosyal medya hesabından kararın geçtiğini; “Söke (Türkiye) ile kardeş şehir ilişkisi kuran karar geçti. Eğlence başlasın” sözleriyle duyurdu.
Salinas Şehri Rotary Kulübü Üyesi 2016-17 Guvarnörü Yavuz Atila da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Salinas ve Söke şehirleri için kararlar geçti. İki şehir ve iki ülke arasındaki dostluk, iyi niyet ve teşvik ile kardeş şehir oldu; amaç ekonomi, eğitim, sağlık, kültür ve turizm alanlarında işbirliği kurmak. Tebrikler” sözlerine yer verdi.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl Meclis Üyemiz Haluk Kutlay arkadaşımız ve Rotary Kulübü’nün girişimleriyle başlatılan Salinas ile kardeş şehir görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Bizim Belediye Meclisimizde alınan karardan sonra Salinas’ın da meclisinde kararı geçirmesiyle kardeş şehir ilişkisi resmiyet kazanmış oldu. İki kent için sosyal, kültür ve ekonomik açıdan faydalı olacağına inanıyorum. Karşılıklı ziyaretler kardeş şehir olgusunu güçlendirecektir” diye konuştu.