23 Haziran 2015 Salı

SÖKE OLAY YAZDI SARIKEMERLİ SEVİNDİ



HÜSEYİN IŞIK

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN TOYRAN'A BİR TEŞEKKÜR DE BENDEN


Yönetimini yaptığım SÖKE OLAY'da 9 Haziran günü dert küpü haline gelen Sarıkemer Muhtarının şikayetlerini yazmıştım.

İlgisizlikten şikayet eden muhtar, bir yıl öncesine kadar belediyelik olan yaklaşık 40 kişiyle idare edilen Sarıkemer'in bütün yükünün kendi üstüne kaldığını belirtmiş, köstepek yuvası haline dönen yolları, kural tanımayan maden kamyonlarını, susuzluktan kuruyan yeşil alanları, toplanmayan çöpleri, parçalanan çöp varilleri ve daha nicesini saymıştı.

Ben de bütün bunları SÖKE OLAY'da yazdım ve muhtarın sesi olmaya çalıştım.
Sarıkemer yazım binlerce kişi tarafından okundu. Ama beni asıl mutlu eden, Başkan Toyran'ın anında müdahalede bulunmasıydı. Birim amirlerini çağıran Toyran, Sarıkemer'in eksiklerinin giderilmesini istedi.

Sarıkemer'e çıkartma yapan Mehmet Ünsal Bakar koordinesindeki Söke Belediyesi ekipleri, ilk olarak, Sarıkemer'in parçalanmış çöp konteynerlerini yenisiyle değiştirdi. Mezarlık temizlendi, duvarlara badana yapıldı, park ve bahçeler ile cadde ve sokaklar temizlendi. Uzun yıllardır boya yüzü görmeyen Büyük Menderes Nehri üzerindeki Sarıkemer Köprüsü'nün boyası yapıldı.

Yaklaşık iki haftadır Sarıkemer'i tepeden tırnağa elden geçiren ekipler, muhtarın gösterdiği bütün sorunları yerinde çözüme kavuşturuyor.

İlgisizlikten şikayetçi olan muhtar Mehmet Dalma da mikrofonlara bu kez gülerek ve tüm içtenliğiyle teşekkürlerini aktardı.

Belediye ekiplerinin çalışmalarından büyük mutluluk duyan Sarıkemerliler ise, sürekli halkın içinde olan ve sorunları yerinde çözen başkan Süleyman Toyran'ı Sarıkemer'e de beklediklerini, belediye meclis toplantılarından birinin Sarıkemer'de yapılabileceğini belirttiler.