1 Kasım 2014 Cumartesi

KOBANİ EYLEMLERİNE KATILAN 15 KİŞİ YAKALANDI

 

KOBANİ'Yİ BAHANE EDEREK DÜZENLENEN GÖSTERİLERE KATILANLARDAN 8'İ NAZİLLİ, 7'Sİ DE ORTAKLAR'DA GÖZALTINA ALINDI

Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Nazilli ve Ortaklar'da eylemlerin ardından katılanların kimliklerini kısa sürede tespit etti. 

Nazilli’nin Yeşilyurt ve Profesör Muammer Aksoy Mahalleleri ile Germencik’in Ortaklar Mahallesinde ikamet eden ve kimlikleri tespit edilen kişilerin evine dün sabah 05.00 sıralarında yapılan operasyonda 1 av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve eylemlerde kullanılan giysiler ile yüzlerini gizlemek için kullandıkları maskeler ele geçirildi. 
 
Nazilli'de gözaltına alınan 8 kişi sağlık kontrollerinden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nazilli ile eş zamanlı bir operasyon da Germencik'in Ortaklar Mahallesi'nde gerçekleştirdi.
Yaklaşık iki hafta önce gerçekleşen IŞİD'i protesto eylemlerinde, yol kapatarak polisi taşladıkları ve terör örgütü lehine slogan attığı ileri sürülen kişilere yönelik olarak düzenlenen operasyonda, 7 kişi evlerinde yakalanarak gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü Sulh Ceza Hakimi tarafından tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.