7 Kasım 2014 Cuma

ÇİFTÇİNİN İLGİSİ DOMUZ SİLAHINA


AYDIN 3. TARIM GIDA VE HAYVANCILIK FUARI'NDA ÇİFTÇİLER EN BÜYÜK İLGİYİ SİLAH STANDINA GÖSTERİYOR

Çiftçilerin fuarda, tarım makineleri ve tohumlardan ziyade domuzlarla baş edebilmek için av tüfeklerini incelemesi dikkat çekti.

Bu yıl çiftçilerden gelen yoğun talep üzerine domuz avlanmada kullanılan av tüfeklerini fuar alanındaki stantta sergileyen Nufer Dede, silahlara olan ilginin diğer tarım ürünlerinden daha yoğun olduğunu belirtti. 


Dede, “Bu yıl çiftçinin en büyük sorunu domuzlar oldu. Dağlardan ekili alanlara inen domuzlar bir gecede onlarca dönüm araziyi talan etmeye başladı. Gündüz üretim ile uğraşan çiftçiler gece de domuz nöbeti tutuyor. Zaman zaman saldırganlaşan domuzlarla çiftçinin mücadele edebilmesi için domuz avına uygun ışıklı av tüfekleri getirdik. Av tüfeği standı çiftçilerden yoğun ilgi gördü” diye konuştu.

Ürününü hasat edemeden domuzlar tarafından talan edilen Aydınlı çiftçi Mülayim Avcı da, “Aylarca emek sarf edip ürünleri yetiştiriyoruz. Ertesi gün koskoca tarla yerle bir oluyor. Zaman zaman domuz avını yasaklıyorlar ama çiftçinin tahammül edecek hali kalmadı. Bu nedenle Aydın’da domuz avının sürekli serbest bırakılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.