17 Temmuz 2016 Pazar

SÖKE'DEN 249 ASKER GİTMİŞ

VALİ KOÇAK, "SÖKE 11. PİYADE TUGAY KOMUTANI KURMAY ALBAY EROL AKMAN İLE BİRLİKTE 14'Ü RÜTBELİ TOPLAM 249 ASKER GÖZALTINA ALINMIŞTIR" DEDİ 

Söke'den Ankara’ya gitmek için yola çıkan bir grup askerin Denizli’de gözaltına alındığını aktaran Koçak, “Bize ulaşan ilk bilgiler, Söke’den 1 rütbeli ile 20 askerin yola çıktığı şeklindeydi. Ancak bu sayının fazla olduğu ortaya çıktı. Aralarında Söke 11. Piyade Tugay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Erol Akman’ın da bulunduğu, 14’ü rütbeli olmak üzere toplam 249 asker, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla gözaltına alınmıştır” diye konuştu.

Gözaltına alınan ve "Anayasal düzeni silah yoluyla değiştirmeye teşebbüs", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", "Yasama organına karşı silahlı isyan", "Silahlı örgüt kurmak" suçlamasıyla işlem yapılan askerlerden Söke 11. Piyade Tugay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Erol Akman’ın soruşturmasının tamamlandığı ve tutuklandığı öğrenilirken, gözaltına alınan diğer askerlerin soruşturmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Bu arada darbe girişiminin sözde lideri olduğu öne sürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'e ait ilk görüntülerde yanında yer alan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy'un da 2005 yılında Söke'de Garnizon Komutanlığı yaptığı bildirildi.