17 Temmuz 2016 Pazar

AYDIN'DA AÇIĞA ALINAN HAKİM VE SAVCILAR

HSYK'NIN AÇIĞA ALDIĞI 2 BİN 745 HAKİM VE SAVCI ARASINDA AYDIN'DA GÖREVLİ ADLİ PERSONEL DE YER ALIYOR
Denge Gazetesi'nin haberine göre; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından açığa alınan adli yargıdaki hakim ve savcılar arasında Aydın genelinde 9’u savcı, 18’i hakim toplam 27 kişinin bulunduğu bildirildi.

HSYK 2. Dairesi, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanarak, FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkındaki müfettiş raporunu görüştü. Adli yargıda 2 bin 204 hakim ve savcı açığa alınırken, Aydın’da da 9 savcı ve 18 hakim açığa alındı. 

Aydın Cumhuriyet Savcıları Metin Durgun, Nakip Özdemir, Ergün Tokgöz ve Eyüp Murat Duran ile Aydın Hakimleri Murat Saz, Ahmet Aydın, Serap Aydın ve Asuman Turan Mutlu hakkında, daire tarafından açığa alma kararı verildi.

Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet, Kuşadası Hakimleri Ahmet Karaköse, Hasibe Başaran ve Dilek Karaköse, Didim Cumhuriyet Savcısı Abdullah Altınbaş ile Didim Hakimi Ahmet Erdemir, Söke Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Altın, Söke Hakimleri Yusuf Eren, Sevinç Özdemir ve Mehmet Üre, Germencik Hakimi Gökhan Demir, Nazilli Cumhuriyet Savcıları Serdar Söyler ve Serdar Açıkgöz ile Nazilli Hakimleri Ayşe Söyler, Hikmet Emre Şık, Şazime Tuba Açıkgöz, Osman Ünsal, Hayriye Şahin ve İsmail Özcan haklarında da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından açığa alma kararı verildi.