15 Temmuz 2016 Cuma

SÖKE'DE KAZA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

SÖKE'NİN ARGAVLI MAHALLESİ'NDE KARŞI ŞERİDE GEÇEN TIR, BİR OTOMOBİLİ ALTINA ALARAK UÇURUMA YUVARLANDI

Kaza saat 10.20 sıralarında Argavlı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İzmir Torbalı’daki depodan Söke’deki AVM’ye gıda maddesi getiren Sezer Karayazılı’nın (28) kullandığı TIR, yükünü boşalttıktan sonra geri dönmek için yola çıktı. Argavlı yakınlarına geldiğinde, orta refüjden karşı yöne geçti. Bu sırada Aydın istikametinden gelen DSİ 21. Aydın Bölge Müdürlüğü'nde görevli Güner Tufan (61) yönetimindeki 35 HK 787 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle ezilen otomobil ve TIR ayrı ayrı uçuruma düştü.
DİREKSİYON BAŞINDA ÖLDÜ
DSİ 21. Aydın Bölge Müdürlüğü'nde görevli Güner Tufan kaza anında direksiyon başında feci şekilde can verirken diğer arkadaşı Ahmet Yavaş ağır yaralandı. TIR şoförü Sezer Karayazılı ise kazadan yaralı olarak kurtuldu. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Kazadan sonra Güner Tufan’ın öldüğünü öğrenen DSİ’deki arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Tufan’ın yakınları ise kaza yerinden hastaneye gönderildi. Güner Tufan’ın AYDEM’den üç yıl önce emekli olduğu ve DSİ’de şirket işçisi olarak şoförlük yaptığı öğrenildi. Güner Tufan ve Ahmet Yavaş’ın Söke’nin Karacahayıt Mahallesi'nde yapımı devam eden gölete gittikleri öğrenildi.
KAZA TRAFİĞİ AKSATTI
Trafik kazası nedeniyle Söke istikametine giden yolda zaman zaman aksaklıklar meydana geldi. Otomobilde ölen Tufan’ın cesedinin çıkarılması içinde yaklaşık bir buçuk saat savcının gelmesi beklendi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattıldı. (Numan Ölmez)