7 Temmuz 2016 Perşembe

MİLLİ PARK YOĞUNLUKTAN KAPANDI

KUŞADASI DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI BAYRAM TATİLİNİ FIRSAT BİLEN TATİLCİLERİN AKININA UĞRADI
Uzun bayram tatilinde günübirlik tatilcilerin ilgi odağı olan Milli Park'ta sabah saat 08.00'de açılması gereken giriş kapısı, Davutlar dışına kadar devam eden kilometrelerce uzunluktaki araç kuyruğu nedeniyle sabaha karşı saat 06.30'da açıldı.
Milli Parka girebilmek için çok sayıda vatandaş gece saatlerinden itibaren giriş kapısı önünde nöbet tuttu.
Milli Park yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bayramda yaklaşık 8 bin araç ile 13 binin üzerinde kişi parka giriş yaptı.
Milli Park ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle saat 13.30'da araç girişine kapatıldı. 
Bu arada Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim'de de bayram tatili nedeniyle otellerin tamamı doldu.
Tatilcilerin akın ettiği sahillerde yer bulmak imkansız hale geldi. 

SÖKE KİLOMETRELERCE UZUNLUĞUNDA ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Kuşadası ve Didim yolları üzerinde bulunan Söke, uzun araç kuyruklarına sahne oldu.
Söke'de bayram tatiliyle birlikte başlayan yoğunluk nedeniyle, Novada Alışveriş Merkezi ile Yenidoğan Mahallesi'ndeki Prien Alışveriş Merkezi arasında kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu yaşandı.

KUŞADASI'NIN NÜFUSU 1 MİLYONA ULAŞTI

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar, yerli turist akınına uğrayan Kuşadası'nın bayram nüfusunun bir milyona ulaştığını söyledi. 
İlkbahar, "Şehir merkezinden Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı'na uzanan 30 kilometrelik sahil şeridinde bulunan binlerce yazlık konut sahiplerini ağırladı. Arefe gününde başlayan yoğunluk, bayramın birinci ve ikinci gününde de kendini hissettirdi. Turistik çarşılar ile sahil bandında yerli ve yabancı tatilciler yürümekte bile güçlük çekti." dedi.