15 Aralık 2016 Perşembe

KIZILDERİLİLER SÖKE'DE

TÜRKİYE'Yİ DOLAŞAN PERULU GRUP İNKA SÖKE CUMHURİYET MEYDANI'NDA KIZILDERİLİ KIYAFETLERİ VE YEREL MÜZİK ALETLERİ İLE ŞARKILAR SÖYLEDİ

Peru’dan Türkiye’ye 25 gün önce gelen Grup İnka, Söke Cumhuriyet Meydanı’nda kızıldereli kıyafetleri ve yerel müzik aletleri eşliğinde mini bir konser verdi. 
Kızılderelileri gören Sökeliler, meydana akın etti.
Peru’da Grup İnka adıyla şarkı söyleyen ve Türkiye turnesine çıkan Rumy Maldonado ve arkadaşları, bugün Söke’ye geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda yöresel kıyafetleri ve müzik aletleri eşliğinde şarkılar söyleyen Kızıldereliler, Sökelilerden büyük ilgi gördü. 
Grup adına konuşan Rumy Maldonado, “25 gün önce Türkiye’ye geldik. Peru’dan geliyoruz. Grup halinde şarkılar söylüyoruz. Türkiye’de hem ülkemizin müziğinin tanıtılmasını sağlıyoruz hem de kendimize özel CD ve kasetleri satarak turne masraflarımızı karşılıyoruz” diye konuştu.
Yöresel şarkılarla meydanda oynayan Kızıldereli grubunun kaset ve CD’lerini alan vatandaşlar, onlara destek olurken saatlerce süren danslı gösterisini ilgiyle izledi. (BURHAN CEYHAN)