3 Aralık 2016 Cumartesi

ÇAYÜSTÜNDE ÖNCE İŞYERLERİ YIKILACAK

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI TOYRAN, ÇAYÜSTÜ YIKIMINDA İŞYERİ YIKIMININ ARDINDAN OTOPARK VE ÜST ÖRTÜNÜN KALDIRILMASINA BAŞLANACAĞINI SÖYLEDİ

Söke Belediye Meclisi 2016 yılının son meclis toplantısı dün yaptı.
Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Yörük, Koyuncuoğlu Pasajındaki yıkımın son durumu ile ilgili bilgi istedi. 
Mehmet Yörük ayrıca, yöresel Pazar olarak kurulan stantların amacının dışına çıktığını belirterek, bu durumun esnafların tepkisine neden olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Süleyman Toyran Mehmet Yörük'ün sorusu üzerine yaptığı açıklamada, bir süredir Söke’nin gündeminde olan Çayüstü dükkanlarının yıkımında önceliğin işyerlerine verileceğini belirterek, daha sonra otopark ve Çayın üzerinin açılmasına başlanacağını söyledi.
Toyran, ”Borcu olan ve icraya düşenler işyerlerini boşalttı . Şu anda dükkanlarını boşaltmayanlar var. Bunların bir kısmı süre istedi. Bunun yanında boşaltma konusunda sıkıntı çıkaracak olanlarda var. Biz bir an önce dükkanları yıkmak istiyoruz. Önceliğimiz işyerlerini yıkmak. Bu yıkım için belediyeden çok fazla para çıkmayacak. İşyerlerinin yıkımının tamamlanmasından sonra otoparkların ve işyerlerinin alt kısmının yıkımına başlanacak. Bu yıkım ihaleye çıkarılacak. Yıkımı ihaleyi alan firma yapacak.”dedi.
Otopark üzerindeki stantları  Sökesporun verdiğini kaydeden Belediye Başkanı Toyran, bundan sonraki süreçte daha seçici olacaklarını söyledi. (YENİSÖKE GAZETESİ)