30 Ekim 2016 Pazar

YAKINLARI SÖKE'DE ARANIYOR

İZMİR'DE VEFAT EDEN SÖKELİ RESSAMIN CENAZESİ ADLİ MORGDA KALDI


Denge Gazetesi'nin haberine göre; İzmir’de ressamlık yapan 73 yaşındaki Haluk Tayfun, 25 Ekim günü İzmir'deki evinde ölü bulundu. Yapılan incelemede şüpheli ölüm kararı verilen Tayfun'un cenazesi, yakını olmadığı için İzmir Adliyesi Adli Morgunda bekletiliyor.  
Aslen Sökeli olan Haluk Tayfun, çocuk yaşında ailesiyle İzmir'e giderek eğitimini orada tamamladı. 
Sosyal Güvenlik Kurumu'nda memur olarak çalışırken bir yandan da ressamlık yapmaya başlayan ve hiç evlenmeyen Tayfun Eşrefpaşa, 25 Ekim günü yalnız yaşadığı Dayıoğlu Caddesi, 672 sokaktaki evinde ölü bulundu.

ŞÜPHELİ ÖLÜM

Haluk Tayfun'un yakın arkadaşı olan Mehmet Tuna, “Haluk Tayfun, benim liseden arkadaşım. Zaman zaman tiyatro ve operaya birlikte giderdik. 23 Ekim günü tiyatroya gitmek için bilet aldı. O günden sonra telefonlara cevap vermeyince bende mahallesine giderek muhtara sordum ve polisle birlikte evine gittik. Pencereden birisi içeriye girdi ve kapıyı açtı. İçeri girdiğimizde yerde cansız yatıyordu" dedi. 
Doktorun şüpheli ölüm raporu verdiğini ifade eden Tuna, "Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Cenaze daha sonra sahipsiz olduğu için İzmir Adliyesi Adli Morga kaldırıldı. 5 günden beri burada bekletiliyor" diye konuştu.

YAKINLARI SÖKE'DE ARANIYOR

Tayfun’un yakınlarının söke’de olduğunu ve onlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Tuna, şunları söyledi: "Söke’de yakınları olduğunu öğrendik ama bir türlü yakınları ile bağlantı kuramadık. Yakınları olmadığı içinde cenazeyi bize vermiyorlar. Eğer Haluk Tayfun'un yakınlarına ulaşılmazsa, cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilecek. Bu duruma çok üzülüyorum. Ne olur bize yardımcı olun." (BURHAN CEYHAN)