28 Ekim 2016 Cuma

MUHALEFET TOYRAN'A GERİ ADIM ATTIRDI

SÖKE BELEDİYESİ'NİN BU YIL İLK KEZ ALDIĞI İLAÇLAMA ÜCRETİ MUHALEFETE MENSUP MECLİS ÜYELERİNİN KARŞI ÇIKMASI NEDENİYLE ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN İTİBAREN ALINMAYACAK

Yenisöke Gazetesi'nin haberine göre; Söke Belediye Meclis toplantısı dün saat 16.00’da Söke Belediye Meclis Salonunda yapıldı. 
Toplantıda. Söke Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 85 milyon TL. olarak kabul edildi.  
2017 yılı ücretler tarifesi görüşülürken Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Levent Tuna, en fazla tartışmanın ilaçlama ücretleri üzerinde yaşandığını belirterek, muhalefet meclis üyelerinin ilaçlama ücretlerine karşı çıktıklarını söyledi.
Bunun üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Süleyman Toyran “Kasım ayında İller Bankasından payımız 1 milyon 300 bin TL. olarak gelecek. Bu para 2 milyon TL. üzerinde olan personel maaşlarına bile yetmiyor. 24 TL. para çok fazla bir para değil. Hane başına 24 TL. ilaçlama parası aldığımızda bunun bütçedeki yeri 960 bin TL. Geçen sene konut başı 24 TL.lik ücreti yükseltmiyoruz. Bir evi olan Söke Belediyesine ilaçlama, katı atık, emlak vergisi gibi harçlarla birlikte 260 TL. ödüyor. Buna günlüğe  böldüğümüzde 60 kuruş yapar. Belediye hizmetlerini vatandaşa 60 kuruşa veriyoruz. Söke Belediyesinin şu anda 50 kuruşa dahi ihtiyacı var” diyerek muhalefet meclis üyelerini ikna etmeye çalıştı.
Muhalefet meclis üyeleri ise, Söke Belediyesi dışında hiçbir belediyenin vatandaştan böyle bir ücret almadığını belirterek zorunlu ilaçlama ücretinin kaldırılmasını istedi.

TOYRAN KARŞI OY KULLANDI

Muhalefet Belediye Meclis üyelerini ikna edemeyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran bu sefer saf değiştirdi. “Bende alınmaması yönünde oylama yaparım.” diyerek karşı atağa geçti. 
İlaçlama ücretinin alınmaması yönünde maddeye oylamaya sunan Söke Belediye Başkanına bu seferde kendi meclis üyeleri karşı çıktı. 
Söke Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Levent Tuna “Biz komisyonda bu ücretin alınması yönünde oy kullandık. Şimdi bu kararımıza karşı çıkamayız.”diyerek konutlardan 24 TL. ilaçlama parası alınması yönünde oy kullandı. Levent Tuna’ya Fahri Sivrioğlu, Ahmet Karakaş, Yusuf Yaya, Haluk Kutlay, Hüseyin Gündüz, İbrahim Muslu ve Yasemin Gürsoy izledi. 
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran böylece kendisinin gündeme getirdiği ilaçlama ücretinin arkasında durmadı ve muhalefet ile birlikte hareket etti.