9 Şubat 2016 Salı

UYARI VAR, ÖNLEM YOK!

SÖKE TARİŞ KARŞISINDAKİ 125 YILLIK DDY HANGARI BÜYÜK TEHLİKE SAÇIYOR

Söke Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ile Gar binası arasında yeralan Devlet Demiryolları'na ait eski yük hangarı gün gün çöküyor.

1890 yılında hizmete giren Söke - Ortaklar Demiryolu'yla gelen ve giden malların indirme ve yükleme mekanı olarak inşa edilen tarihi hangar,özellikle son yıllarda büyük tehlike oluşturmaya başladı.

10-15 yıl öncesine kadar ticari depo olarak kullanılan tarihi hangar, yıllardır bir yıkıntı halinde yerle bir olmayı bekliyor.

Hangar, yarattığı görüntü kirliliğinin yanısıra, Adnan Kahveci Caddesi'ni kullanan yaya ve araçlar için de tehlike saçıyor. 

Yolu kullanmak zorunda olan vatandaşlar; "Önlem olarak sadece saçakların altına asılı iki küçük uyarı levhası var. Son fırtınalarla parçalar iyice koptu. Bir çoğu askıda duruyor. Bir çocuk buradan geçse, o yazıyı dikkate almasa, başına bir parça düşse kim verecek hesabını.Yetkililer o yazıyı yazarak önlem aldıklarını mı sanıyorlar.Niye etrafını daha sağlıklı bir şekilde kapatmıyorlar. Ne zaman oradan geçsem hep huzursuz oluyoruz." diyerek korkularını dile getiriyor.