15 Şubat 2016 Pazartesi

EGELİ ŞEFLER İLE ÜNİVERSİTELİ AŞÇILAR YARIŞIYOR

"EGE ŞEFLER ŞAMPİYONASI" İLE "2. ÜNİVERSİTELER ARASI AŞÇILIK ŞAMPİYONASI" KUŞADASI'NDA BAŞLIYOR  
Efes Kongre Merkezi'nde 18 Şubat Perşembe günü başlayacak "Aegean Hosttech" fuarı kapsamında; dünyaca ünlü aşçılar Türkiye'ye gelecek.
Fuarda, "Ege Şefler Şampiyonası"  ile "2. Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası" düzenlenecek. 
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Adnan Menderes Üniversitesi işbirliğinde, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği'nin desteğiyle düzenlenecek yarışmaların jürileri arasında, Dünya Şefler Birliği Kıtalararası Başkanı Thomas Guler, Avrupa Sorumlusu Christos Gkotsis ve Dünya Master Şefler Birliği Eş Başkanı Gary Filbey'de olacak. 
TAFED Milli Takım Direktörü ve Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Şef Emrah Köksal Sezgin, "Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir sistemle her kategoride yarışmacılarımıza kullanımı mecburi sürpriz 3'er malzeme vereceğiz. Bu tüm katılımcılarımızın yaratıcılıklarını ve hünerlerini sergilemede onları zorlayacak ve yarışmanın da çok daha adaletli olmasını sağlayacak. Hak edenin ve en önemlisi de mutfağımızın kazanacağı bu eğlenceli yarışmaya herkesi bekliyoruz" dedi.
Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde 18-21 Şubat tarihleri arasında düzenlecek fuara, Türkiye'nin her yerinden konaklama ve ağırlama tesislerinin tüm ekipman ve hizmetlerini karşılamaya yönelik iş yapan yaklaşık 300 katılacak.